mataus Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Czesc.Mam pare pytanek co do tych dwuch modeli,wiem ze to nie są żadne modele dobrej jakosci lecz prosił bym zebyście mi wskazali który lepszy dla 8 letniego dziecka.Oto linki http://allegro.pl/item486659939_samolot_r_c_dwusilnikowy_1_promocja.html http://allegro.pl/item485707195_niezniszczalny_samolot_warszawa_sklep_zobacz.html Pozdrawiam Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krj2 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Daruj sobie z tymi zabawkami. Mialem okazji kupic ten drugi wlasnie dla 8-latka straszny niewypal Juz lepiej kup rzutka np fox z multiplexa LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mataus Opublikowano 21 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Ale jak bys mial wybrac to który bys wziol?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Ośmiolatek powinien mieć model o grubym profilu ,który wolno będzie latał .Mam to sprawdzone.Mój syn w wieku 7 lat poradził sobie z szybowcem RC o balsowej konstrukcji ale model latał powoli i był mocnej konstrukcjii .Teraz syn ma 14 lat i jest zawodnikiem. W dzisiejszych czasach jest EPP,Elapor i sporo modeli.Nie kupuj tylko tych zabawek. Napisz ile możesz wydać , ile masz czasu na to hobby jakie zdolności manualne to coś dobierzemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mataus Opublikowano 21 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Kasy na wydanie do 140 zł i mój brat jest dosc sprytny wiec sobie poradzi z modelami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krj2 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Ale jak bys mial wybrac to który bys wziol?? Jak bym musial kupic to wzialbym to LINK Mialem okazje sie bawic ta zabaweczka i powiem ze naprawde jest sympatyczna Tylko ze cena jest delikatnie mowiac malo przystepna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mataus Opublikowano 22 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Nom troche za dużo kosztuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiderski Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 KRJ2 ten model co podałeś jest na 27Mhz. Starajcie się brać raczej z aparaturą na 35 Mhz, bo na 27 Mhz pracują CB-radia i będzie dużo zakłuceń. pozdr Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krj2 Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 KRJ2 ten model co podałeś jest na 27Mhz. Starajcie się brać raczej z aparaturą na 35 Mhz, bo na 27 Mhz pracują CB-radia i będzie dużo zakłuceń. pozdr Artur O ile sie orientuje to wszystkie te zabawki sa na 27 MHz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiderski Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 I w tym pewnie problem ze zabawki. Za tą cenę to chyba coś używanego. Np. Sky Lady ale czy za tą cenę używkę z aparaturą się kupi? Niewiem?! pozdr Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 No tak,Modelarsto nie należy do najtanszych, choć w porównaniu z takimi hobby jak picie czy palenie to i tak wychodzi taniej. Za podobną kwotę możesz próbować szukać okazjii na forum lub allegro ale niech to będzie prawdziwy model W tej kwocie możesz też próbować zrobić RC z rzutka proponowanego przez krj2 Za 50 zł kupisz starą ale sprawną, prawdziwą( 35 Mhz) aparaturę + miniodbiornik + 2 serwa po 19 zł nowe a po 10 używane+ pakiet z 4 akumulatorków po 4 zł. Niedawno kupiłem rozbity model ( do wyrzucenia)za 20 zł w którym były 2 miniserwa Graupnera -takich rzeczy można szukać. Tego typu modele łatwo się naprawia(elapor) a nie są to zabawki tylko dopracowane samolociki. Na 27 Mhz też da się latać ale daleko od ludzi lub trzeba się liczyć z niespodziewanym upadkiem , co w tym modelu nie jest znowy takie grożne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 O ile sie orientuje to wszystkie te zabawki sa na 27 MHz Oriole jest na 40MHz. I z proponowanych lata najwolniej , ale czy 8 latek go opanuje... nie wiem. Ja miałem dwa takie w obawie o czesci zamienne i drugi komplet okazal sie niepotrzebny bo naprawia się to bardzo prosto. Sprzedałem już obydwa bo nimi nie latałem. Uzywany poszedl za 70zł z całym kompletem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.