Reinchenbach Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Orientujesz się gdzie jest korzystnie otworzyć konto bankowe, abym mógł bezproblemowo dokonywać płatności internetowych. Konto te służyłoby mi tylko do zakupów on-line (Polska jak i zagranica). I chciałbym żeby było bezdebetowe, żeby przypadkowo jakiś serwis nie pociągnął znacznie za dużej ilości gotówki z konta. Konto oczywiście założy osoba pełnoletnia.
meteor Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 polecam Mbank, sam mam i używam od 1,5 roku
bh91 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Konto oczywiście założy osoba pełnoletnia Jeśli nie masz 18 lat to możesz założyć Izzy konto (ja takie 3 lata temu założyłem - wymagana zgoda rodziców jedynie) Jak już osiągnąłem 18 to sami zadzwonili i zrobili mi 2 konto już takie pełnoprawne (w Izzy nie można np. robić przelewów zagranicznych) Czyli i ja polecam mBank - jedyna udręka to wpłatomaty choć te ostatnio działają podejrzanie bezawaryjnie :shock: Należy wspomnieć również o tym, że konto jest "darmowe" - kiedyś zapłaciłem za karte wirtualną 20zł i za przelew do innego banku 50groszy - a teraz chyba nic taki przelew nie kosztuje bo mi nie zabierają ani grosza!! Kolejny plus, że nie musisz wychodzić z domu aby założyć konto rejestrujesz sie na mbank.pl i przyjeżdża kurier bierze podpisy odpowiednie i już . Bankomaty sieci euronet (bez prowizji), obsługa konta poprzez internet - Ja jestem bardzo zadowolony.
ertman_176 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 No to dopisze też że mbank mam od jak pamietam chyba 14 roku życia czy jakos tak, od izzy konta które nadal posiadam jestem zadowolony, mam także e konto które założyłem w 4minuty jednym telefonem. Jak najbardziej zadowolony. Jedyny ból to bankomaty w moim rodzinnym miescie ... BTW. Panie Pawle, dane posiadacza konta PayPal i właściciela rachunku bankowego z którego został wysłany przelew nie są zgodne. W takim wypadku przelew zostanie zawrócony na rachunek bankowy w ciągu 21 dni. Dziękujemy za poświęcony nam czas. Z poważaniem Ireneusz Dział rozstrzygania problemów PayPal, grupa eBay
Reinchenbach Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 To jeszcze pytanie odnośnie konta w Mbanku. Znalazłem taką klauzule. Czy właściwie ją interpretuje? "Przelew walutowy jest wykonywany na podstawie wniosku o przelew zagraniczny, który znajduje się w systemie transakcyjnym mBanku. Po zalogowaniu wybierz rachunek eKONTO lub mBIZNES konto, a z lewego menu opcję "Przelewy". Następnie kliknij "Przelewy zagraniczne". Możesz również skorzystać z pomocy mLinii. * za wykonanie przelewu zagranicznego pobierana jest opłata zgodnie z Tabelą Prowizji i Opłat mBanku - obecnie opłata wynosi 0,25% kwoty przelewu min 20 zł, max 200 zł" Czy chcąc przelać na konto zagraniczne np. 15zł, całkowity koszt wyniesie mnie 35zł?? Wpłacając pieniądze na konto w PayPalu Mbank nie pobiera prowizji??
Wojtass_nt Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Nie pobiera prowizji. To jest jak płatność kartą. Płacisz tyle jaka wartość zamówienia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.