attyla Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 W czasie ostatniego latania Twinstarem w odległości około 600 metrów całkowicie straciłem kontrolę nad modelem , postanowiłem sprawdzić zasię jaki mam na złożonej antenie nadajnika MX-16 umieściłem na drewnianym stołku wysokości 100 cm, po odejściu na 10-12 metrów pojawiaja sie pierwsze zakłócenia po 25-30 metrach nastepuje całkowita utrata zasięgu . Odbiornik zasilałem z osobnego pakietu , jestem zaskoczony tak słabym zasięgiem przed zakupem odbiorników przejrzałem recenzje i były pozytywne a tu taka niespodzianka dwa odbiorniki i na obu taki sam słaby rezultat . Jakie sa wasze doświadczenia z tym odbiornikiem ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Być może problem jest w nadajniku, sprawdź może z innym odbiornikiem (Graupnera).Raczej niemożliwe żeby na obu był taki kiepski zasięg, stąd moja propozycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apathor Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Witam, Nie chcę zakładać osobnego tematu bo odbiornik ten sam tylko problem inny. Odbiornik "traci pamięć". Programuję go i działa normalnie. On/Off x10... wszystko cacy. Zostawiam na noc. Rano po włączeniu kontrolka miga jak przy skanowaniu kanałów i ogólnie głupieje. Po chwili się stabilizuje (albo i nie). Pomaga reprogramowanie i znowu wszystko cacy. Mam na stole jeszcze dwie takie Corony i one chodzą normalnie. Ta walnięta latała w spalinie i mogła być przyczyną jej zgonu. Zresztą swoje odsłużyła Dla przyszłych pokoleń to w przypadku zauważenia jakoś anomalii polecam test odbiornika po kilku dniach przerwy. Odsłonić sobie diodę, załączyć, odbiornik powinien zamrugać, kopnąć w stery i potem dioda ma się palić równo (oczywiście wcześniej odpalić nadajnik). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 U mnie taki sam odbiornik działa -przy złożonej całkowicie antenie nadajnika (Graupner Mc16), -zamocowany w modelu leżącym na ziemi do odległości ok. 60m. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.