Andrzej93 Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Witam. Chcę założyć przy asw 28-18 4m podwozie chowane. Na stronie nastik znalazłem takie podwozie: http://www.nastik.pl/podwozie-chowane-szybowca-p-1475.html http://www.nastik.pl/podwozie-chowane-szybowca-p-1474.html Moje pytanie które będzie lepsze?. Model będzie z silnikiem ważył w granicach 5,400kg do lotu. Skala modelu to 1:4,5, czy podwozie do 1:5 wytrzymie czy lepiej założyć do 1:4 6kg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Przecież to mniejsze jest przeznaczone do modeli o wadze do 3.5 kg. Poza tym koło 90 to lepszy wybór ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej93 Opublikowano 26 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Tak właśnie myślałem ale wolę się upewnić. Jeszcze mam pytanko o opinię odnośnie łopatek weglowych firmy witaprop lub RF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 RF miałem w ASG 4m i mogę polecić choć nieco słabiej na nich ciągło jak na AeroNaut ale wiadomo czemu. Po kilku przypadkach odlatujących łopat AeroNauta opisanych na forum z RF był spokój. Tych drugich które wymieniłeś nie znam. A tak z ciekawości to jakie zasilanie i napęd przewidujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej93 Opublikowano 26 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Dziękuję za opinie. Silnik XPower XC5030/14 LS (Long Shaft) Regulator HOBBYWING Flyfun 80A V5 Pakiet sls 4000mah 6s Zasilanie odbiornika i serw dualsky vr pro duo i dwa pakiety 1800mah 2s I łopatki 15,5x10 RF Mam nadzieję że będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Da spokojnie radę, napęd i jego zasilanie miałem identyczne w ASG. Teraz upalam chińczyka w ventusie i robi tą samą robotę co xpower ???? tyle że z obciętym nosem. Ciekaw jestem czy wyrobisz się w zakładanej wadze. Jakiej produkcji jest twój szybowiec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej93 Opublikowano 26 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Mniej więcej z wyliczeń mi taka waga wyszła, mam nadzieję że tak pozostanie. Model to asw 28-18 4m z firmy royal model z Czech full compozyt. Sam model od producenta ważył 2.400kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Może zrobisz wątek i wrzucisz parę fotek szczegółów. Swego czasu sam byłem ciekaw tych modeli. Z tego co piszą w necie model bez napędu waży ok 4.4 kg lub i więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej93 Opublikowano 26 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Wstawię nowy temat za kilka dni wraz z zdjęciami. Kontakt z właścicielem firmy jest tylko droga mailową. Bardzo szybko odpisuje na wiadomości. Byłem w Czechach osobiście odebrać model muszę przyznać że mi się to bardziej opłacało i jak wiadomo lepiej dotknąć i obejrzeć niż czekać na przesyłkę. Firma jest praktycznie przy polskiej granicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 No to będę śledził z ciekawością. Opcja osobistego odbioru jest nie do przecenienia zwłaszcza jak kupuje się coś "nowego". Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej93 Opublikowano 26 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Dziękuję i pozdrawiam Andrzej☺️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi