modelarzkobi Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Witam wszystkich!!! W tym temacie będę opisywał moją budowę ZLINA 526 AFS. Model jest w skali 1:7,5. Rozpiętość 1435mm, długość 1250mm, masa??? coś ok. 2 kg jak podaje opis na planach. Co do silnika i wyposażenia to jeszcze nic nie wiem, odstawiam to na dalszy plan. Oto jak na razie efekt mojej dzisiejszej pracy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL B Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Witaj Pawle. Miło że spodobały Ci się moje plany ZLINA i będziesz go budował . A co do silnika to dam Ci z mojego SMITH MINIPLANE THUNDER TIGER GP-28. Silnik jest nowiutki ,i zmieści się w twoim modelu .A jak by był za slaby to pomyśle nad mocniejszym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL B Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Paweł listewki masz już wycięte . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 hmmm......... ciekawa maszynka do cięcia listewek. Sam ja zrobiłeś, kupowałeś ?? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 To jest stara jak świat sklepowa modelarska piła tarczowa,mam identyczną z tym że białą :mrgreen: .To jest w zasadzie cały kombajn,jako przystawki oprócz piły ma się równiez do dyspozycji szlifierkę i prostą tokarkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Witam ponownie Dzięki uprzejmości kolegi Pawła oraz jego niezastąpionej piły zostały wycięte listwy dębowe do których będzie przymocowane w późniejszym etapie serce modelu - silnik Dzisiaj mając trochę czasu wyciąłem resztę wręg i zacząłem powoli składać to w jakiś przypominający kształtem kadłub. Oto wynik mojej dzisiejszej pracy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Swietnie ci Pawel idzie ale male sprostowanie z mojej strony to bukowe listwy nie dąb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.