modelarzkobi Posted December 2, 2008 Share Posted December 2, 2008 Witam wszystkich!!! W tym temacie będę opisywał moją budowę ZLINA 526 AFS. Model jest w skali 1:7,5. Rozpiętość 1435mm, długość 1250mm, masa??? coś ok. 2 kg jak podaje opis na planach. Co do silnika i wyposażenia to jeszcze nic nie wiem, odstawiam to na dalszy plan. Oto jak na razie efekt mojej dzisiejszej pracy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAWEL B Posted December 2, 2008 Share Posted December 2, 2008 Witaj Pawle. Miło że spodobały Ci się moje plany ZLINA i będziesz go budował . A co do silnika to dam Ci z mojego SMITH MINIPLANE THUNDER TIGER GP-28. Silnik jest nowiutki ,i zmieści się w twoim modelu .A jak by był za slaby to pomyśle nad mocniejszym . Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAWEL B Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 Paweł listewki masz już wycięte . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 hmmm......... ciekawa maszynka do cięcia listewek. Sam ja zrobiłeś, kupowałeś ?? :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 To jest stara jak świat sklepowa modelarska piła tarczowa,mam identyczną z tym że białą :mrgreen: .To jest w zasadzie cały kombajn,jako przystawki oprócz piły ma się równiez do dyspozycji szlifierkę i prostą tokarkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modelarzkobi Posted December 4, 2008 Author Share Posted December 4, 2008 Witam ponownie Dzięki uprzejmości kolegi Pawła oraz jego niezastąpionej piły zostały wycięte listwy dębowe do których będzie przymocowane w późniejszym etapie serce modelu - silnik Dzisiaj mając trochę czasu wyciąłem resztę wręg i zacząłem powoli składać to w jakiś przypominający kształtem kadłub. Oto wynik mojej dzisiejszej pracy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 Swietnie ci Pawel idzie ale male sprostowanie z mojej strony to bukowe listwy nie dąb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.