MironRC Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 witam! Mam problem z silnikiem, a dokładnie to zgubiłem instrukcje i parametry- nie wiem jaki ma ciąg, prąd itd jak można to "zbadać"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Daj czytelną fotkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 tylko chodzi o to ze na tym silniku kompletnie nic nie jest napisane, właśnie w tym problem:) Poprawiłem linowanie zdjęcia. Ł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoath Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 no czytelna fota ... mniejszej nie było? daj z 800x600 albo większą nie kazdy ma 10" calowy monitor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Jeżeli kupowałeś w sklepie internetowym to masz historię swoich zamówień. A jeżeli nie o podaj jego podstawowe wymiary może po wymiarach i wyglądzie ktoś go rozpozna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 silnik dostałem, wiec nie mam pojęcia o parametrach, a zdjęcie jest 800x600 tylko trzeba pomyśleć i wejść w mój album Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 silnik dostałem, wiec nie mam pojęcia o parametrach, a zdjęcie jest 800x600 tylko trzeba pomyśleć i wejść w mój album I jak już tam wejdę i otworzę to zdjęcie to mam przyłożyć suwmiarkę do monitora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 podam wymiary w weekend bo nie mam suwmiarki teraz:)dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoath Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 TO liniką zmierz ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 jak masz wprawe to moze ty to zrobisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 jak masz wprawe to moze ty to zrobisz? chłopie ale ty marudzisz.. na cholerę nam mega dokładny pomiar? wstaw normalnie zdjęcie zrób rysunek poglądowy w Paint-cie (z wymiarami w przybliżeniu od linijki), może się uda i szybko uzyskasz odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 średnica: 38mm długość walu: 25mm długość silnika bez walu: 49 mm waga: ok 120 g Znowu poprawiłem linowanie zdjęcia. Ł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Gdybyś nie podał średnicy 38mm, to może byłby podobny do tego: http://rc-castle.com/shop/product_info.php?cPath=70_71&products_id=746 Wentylatorek może wskazywać na silnik śmigłowcowy, a na tym się nie znam. Natomiast wiem, że z samych wymiarów można znaleźć całą serię nawet mocno różniących się silniczków, więc pozostaje żmudny pomiar parametrów. Edit: Jak patrzę na fotkę, to coś mi nie pasuje długość osi 25mm, a średnica 38mm :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Wygląda trochę jak EMAX HL2215-450 Jak dobrze widzę ma z tyłu turbinę do chłodzenia, więc chyba silnik do heli. Edit: w tym samym czasie pisaliśmy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 co do wymiarów zmierzyłem dokładnie, także średnica i dl walu jest ok:) Dziękuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 hubert_tata, 25mm to pewnie wystaje za obrys silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 silniki,o których piszecie byłyby ok ale nie zgadza mi sie waga, bo silnik wazy zdecydowanie więcej niż 59 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 silniki,o których piszecie byłyby ok Nie mogą być nawet podobne, średnica ma ogromne znaczenie -Zmierz kv za pomocą voltomierza i obrotomierza, to bardzo dużo powie o innych parametrach (włączasz silnik, mierzysz obroty i napięcie na wejściu regulatora; dzielisz jedno przez drugie i masz kv z wystarczającą dokładnością - trzeba jakieś niby śmigło, chyba, że obrotomierz mechaniczny). -Potem szukasz dowolnego silnika o takich samych wymiarach rotora i wadze i masz dane, oczywiście z dużą niedokładnością. -Następnie na tej podstawie szukasz śmigła i zasilania do swojego zastosowania, mierzysz prąd i osiągi konkretnie i już wszystko wiadomo (poza nazwą, ale po co Ci ona, skoro i tak masz swoje pomiary). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoath Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Kurze widziałem ostatnio taki silniczek, on chyba w pylonach albo heli jest używany a KV ma coś około 4000kv ale głowy nie dam i prawdopodobnie Emaxa albo Mistery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 czyli zostanie mi kupno sporego regulatora i sprawdzenie ciagu i pradu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.