Jump to content

Problem z odzyskiem danych o silniku

MironRC

Recommended Posts

Jeżeli kupowałeś w sklepie internetowym to masz historię swoich zamówień.

A jeżeli nie o podaj jego podstawowe wymiary może po wymiarach i wyglądzie ktoś go rozpozna.

silnik dostałem, wiec nie mam pojęcia o parametrach, a zdjęcie jest 800x600 tylko trzeba pomyśleć i wejść w mój album :)

I jak już tam wejdę i otworzę to zdjęcie to mam przyłożyć suwmiarkę do monitora? :D

Gdybyś nie podał średnicy 38mm, to może byłby podobny do tego: http://rc-castle.com/shop/product_info.php?cPath=70_71&products_id=746

Wentylatorek może wskazywać na silnik śmigłowcowy, a na tym się nie znam.

Natomiast wiem, że z samych wymiarów można znaleźć całą serię nawet mocno różniących się silniczków, więc pozostaje żmudny pomiar parametrów.

Edit:

Jak patrzę na fotkę, to coś mi nie pasuje długość osi 25mm, a średnica 38mm :?

silniki,o których piszecie byłyby ok

Nie mogą być nawet podobne, średnica ma ogromne znaczenie :)

-Zmierz kv za pomocą voltomierza i obrotomierza, to bardzo dużo powie o innych parametrach (włączasz silnik, mierzysz obroty i napięcie na wejściu regulatora; dzielisz jedno przez drugie i masz kv z wystarczającą dokładnością - trzeba jakieś niby śmigło, chyba, że obrotomierz mechaniczny).

-Potem szukasz dowolnego silnika o takich samych wymiarach rotora i wadze i masz dane, oczywiście z dużą niedokładnością.

-Następnie na tej podstawie szukasz śmigła i zasilania do swojego zastosowania, mierzysz prąd i osiągi konkretnie i już wszystko wiadomo (poza nazwą, ale po co Ci ona, skoro i tak masz swoje pomiary).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.