Gość Anonymous Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Koledzy zwracam się z zapytaniem gdzie można nabyć dobrej jakości pakiet do ww. aparatury. Oryginalny wytrzymał jede sezon. Pakiet zbudowany jest z sześciu ogniw.
olo Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 A nie myślałeś,żeby samemu zrobić pakiet z dobrych akumulatorów?
Barlu Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 W arthobby mają oryginalny, a tak to raczej będziesz musiał zlutować samemu jeśli chcesz coś lepszego :] (ciężko będzie z tym ustawieniem tego bo głupią formę przyjmuje akumulator by wejść na miejsce) Ewentualnie 2S li-pol. Idealnie się nadają... Tylko jest problem z wyważeniem nadajnika... EDIT: No i ładowanie li-pol, trzeba za każdym razem wyciągać złącze balancera (najlepiej), lub zrobić otwór w obudowie na wyjście (wygaśniecie gwarancji z tym idzie). Nie zapominaj, że trzeba też mieć jakościowo dobre ogniwa... :mrgreen:
Gość Anonymous Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Myślałem, ale nie dokońca wiem jak skutecznie połączyć akumulatory żeby uniknąć lutowania.
olo Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Myślałem, ale nie dokońca wiem jak skutecznie połączyć akumulatory żeby uniknąć lutowania. Właśnie lutowanie to gwarancja niezawodnego działania.
grzegorzp Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Witam, w moim Opticu pakiet nie wytrzymał nawet 5minut :evil: EDIT: treść usunąłem z powodu niedoczytania tematu w tym momencie zaproponowane przeze mnie pakiety nie nadawały się. :oops:
olo Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Grzegorz,to Optic Sport i zasilanie z 6 ogniw.
grzegorzp Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Mea culpa :oops: nie doczytałem :oops: sorry
samolocik Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Ten pakiet by się nadal: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=2038 Pakiet Sanyo 9,6V NiMH 2700 mAh TX z wtyczką do Hitec. Używam takiego od 2 tygodni.
Barlu Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 To jest optic 6sport zasilany z 6ogniw... 7.2V
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.