Guest Anonymous Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Koledzy zwracam się z zapytaniem gdzie można nabyć dobrej jakości pakiet do ww. aparatury. Oryginalny wytrzymał jede sezon. Pakiet zbudowany jest z sześciu ogniw.
olo Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 A nie myślałeś,żeby samemu zrobić pakiet z dobrych akumulatorów?
Barlu Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 W arthobby mają oryginalny, a tak to raczej będziesz musiał zlutować samemu jeśli chcesz coś lepszego :] (ciężko będzie z tym ustawieniem tego bo głupią formę przyjmuje akumulator by wejść na miejsce) Ewentualnie 2S li-pol. Idealnie się nadają... Tylko jest problem z wyważeniem nadajnika... EDIT: No i ładowanie li-pol, trzeba za każdym razem wyciągać złącze balancera (najlepiej), lub zrobić otwór w obudowie na wyjście (wygaśniecie gwarancji z tym idzie). Nie zapominaj, że trzeba też mieć jakościowo dobre ogniwa... :mrgreen:
Guest Anonymous Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Myślałem, ale nie dokońca wiem jak skutecznie połączyć akumulatory żeby uniknąć lutowania.
olo Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Myślałem, ale nie dokońca wiem jak skutecznie połączyć akumulatory żeby uniknąć lutowania. Właśnie lutowanie to gwarancja niezawodnego działania.
grzegorzp Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Witam, w moim Opticu pakiet nie wytrzymał nawet 5minut :evil: EDIT: treść usunąłem z powodu niedoczytania tematu w tym momencie zaproponowane przeze mnie pakiety nie nadawały się. :oops:
grzegorzp Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Mea culpa :oops: nie doczytałem :oops: sorry
samolocik Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Ten pakiet by się nadal: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=2038 Pakiet Sanyo 9,6V NiMH 2700 mAh TX z wtyczką do Hitec. Używam takiego od 2 tygodni.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.