Skocz do zawartości

Pierwszy model, szybowiec FUKS F3J/M

Lipek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

To mój pierwszy model RC. Jestem w trakcie budowy, kupiłem go w sklepie modelarskim w moim mieście. Zestaw kosztował mnie 150 zł. W tym poście będę prezentować zdjęcia oraz własne komentarze w trakcie budowy modelu :)

Mile widziane porady i sugestie forumowiczów.

Nie zrobiłem żadnego zdjęcia w trakcie klejenia usterzenia i uszu, więc na zdjęciu widać już gotowe części:

zdjcie001fg0.jpg

w800.png

A tutaj lewe skrzydło w trakcie budowy :)

zdjcie000yr5.jpg

w800.png

następne zdjęcia wkrótce :)

Opublikowano

słoje na tych śmiesznych końcówkach mają się różnić .. czy tylko je tak ułożyłeś do zdjęcia ?

Opublikowano

F3J spisałem z pudełka, dla mnie to jest po prostu 'szybowiec' :D

Albo źle ułożona jest końcówka do zdjęcia . . . .

racja ... :D :oops:

Opublikowano

Jeśli to jest Szybowiec fuks to ja bym go na twoim miejscu przerobił na moto. Dlaczego? Aby wyważyć mojego musiałem dać na dziób 2 pakiety li-po 1300 no i oczywiście silnik. Ciekawy jestem jak będzie u Ciebie. Ogólnie model fajny, ale trochę nudny( brak lotek)

Powodzenia w budowie

Opublikowano

lotki można łatwo odciąć ze spływu, który ma dużą głębokość, problem tylko pociągnąć kable od serw, bo widze ze zeberka juz połączone z dźwigarem.

Opublikowano

efekty budowy na dzień 12 grudnia

wcześniej, nie zrobiłem zdjęć po przyklejeniu ścianek dźwigara, więc zamieszczam już zdjęcie kilka kroków dalej, widoczna przyklejona listwa spływu:

zdjcie002vn3.jpg

w800.png

przyklejona prętolistwa natarcia :D

zdjcie003pd3.jpg

w800.png

a tutaj przyklejone balsowe noski, dźwigar pomocniczy i sklejkowe żebra, niedługo koniec budowy ... trochę wolno mi to idzie ..

zdjcie004st0.jpg

w800.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.