Lipek Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Witam To mój pierwszy model RC. Jestem w trakcie budowy, kupiłem go w sklepie modelarskim w moim mieście. Zestaw kosztował mnie 150 zł. W tym poście będę prezentować zdjęcia oraz własne komentarze w trakcie budowy modelu Mile widziane porady i sugestie forumowiczów. Nie zrobiłem żadnego zdjęcia w trakcie klejenia usterzenia i uszu, więc na zdjęciu widać już gotowe części: A tutaj lewe skrzydło w trakcie budowy następne zdjęcia wkrótce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kankrz Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 F3J ? oj to chyba troche na wyrost klasa pozdrawiam - Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 słoje na tych śmiesznych końcówkach mają się różnić .. czy tylko je tak ułożyłeś do zdjęcia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 sloje w koncowce prawej na zdjeciu sa zle ulozone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Albo źle ułożona jest końcówka do zdjęcia . . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skarwi Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Buduj dalej, niech Ci zapału nie zabraknie. Ale nie nazywaj tego F3J, jesteś już przecież, seniorem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 się czepiacie - to producent tak zaklasyfikował ten zestaw xco do końcówek są symetryczne więc można je róznie ułożyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipek Opublikowano 10 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 F3J spisałem z pudełka, dla mnie to jest po prostu 'szybowiec' Albo źle ułożona jest końcówka do zdjęcia . . . . racja ... :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Jeśli to jest Szybowiec fuks to ja bym go na twoim miejscu przerobił na moto. Dlaczego? Aby wyważyć mojego musiałem dać na dziób 2 pakiety li-po 1300 no i oczywiście silnik. Ciekawy jestem jak będzie u Ciebie. Ogólnie model fajny, ale trochę nudny( brak lotek) Powodzenia w budowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 lotki można łatwo odciąć ze spływu, który ma dużą głębokość, problem tylko pociągnąć kable od serw, bo widze ze zeberka juz połączone z dźwigarem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipek Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 efekty budowy na dzień 12 grudnia wcześniej, nie zrobiłem zdjęć po przyklejeniu ścianek dźwigara, więc zamieszczam już zdjęcie kilka kroków dalej, widoczna przyklejona listwa spływu: przyklejona prętolistwa natarcia a tutaj przyklejone balsowe noski, dźwigar pomocniczy i sklejkowe żebra, niedługo koniec budowy ... trochę wolno mi to idzie .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.