ECO400 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Witam. Jestem w trakcie budowy RWD by Skazoo i nie wiem czy TEN ZESTAW nadaje się do tego modelu. Model buduje z myślą o filmowaniu i robieniu zdjęć z lotu ptaka tak wiec model do lotu wyjdzie około 800g. (z aparatem) RWD buduje w wersji bez lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 nadaje Będzie latał jak trenerek, bez jakiegoś piorunującego wznoszenia. Używałem tego silnika ze śmigłem 10x4,7 w podobnych modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Masz już sprzęt do filmów i fotek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Jak najbardziej sie nadaje. W najgorszym razie moga sie rozsypac łozyska i przy wiekszym krecie mozes skrzywic oske ale to juz sa groszowe sprawy i da sie kupic bez problemu. Za te pieiadze to tylko kupowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Nie chcę mnożyć tematów, dletego jeśli pozwolicie podepnę się tutaj. Mam problem (zaskakujące - prawda?) z silniczkiem TP 2410-9 Red. A właściwie ze śmigłem do tego silniczka. Model waży aktualnie 600-700g gotowy do lotu, z wyposażeniem. Pakiet 3S 1Ah 10C. Regulator 25A. Silniczek j/w. Śmigło mam "zalecane", ale do 2S - 10x4,7. Problem polega na tym, że śmigło to, jest za długie. Dopóki model stoi na wszystkich kołach jest w porządku, ale wystarczy trochę unieść tylne kółko i szoruje po glebie. Model będzie miał większe koła, to może uniesie się jeszcze 1cm, ale to nadal mało. Z tym śmigłem silnik pobiera mi aktualnie 5,5A na pełnych obrotach (mierzone cęgami). I ma ciąg jak się to mówi "zajefajny". Może trochę za mały, żeby wisieć na śmigle, ale ciągnie nieźle. :wink: Ale wracając do meritum problemu. Mam śmigło GWS 8x4 z poprzedniego modelu (inny silniczek). Śmigło to jest idealne pod względem rozmiaru, do mojego modelu w aktualnej konfiguracji. Zastanawia mnie tylko, jak się zmieni ciąg po założeniu takiego śmigła? Czy macie może jakieś inne, sprawdzone propozycje w tym zakresie? Silniczek jest dość wolny - ok. 1200KV. Po wymianie kół, może przypasuje mi śmigło w rozmiarze 9. Ale jaki dobrać skok? Tzn, dla Lipolka 3S, zalecane jest 9x4,7 - to wiem. Mam gdzieś w zapasie jeszcze śmigło 8x6 GWS. Czy ktoś może testował ten rozmiar dla wspomnianego silniczka? W zasadzie do szczęścia, brakuje mi tylko nowych kółek i śmigła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.