pacek Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 w Witam, mam pytanie, czy ktoś zna sposób jak "rozklepać" te nity, nigdzie nie mogę znaleźć żadnego przyrządu by je rozklepać tak żeby zachować ich ładny kształt, to są bardzo małe nity, średnica rurki w środku to 1,6mm, wszelkie dostępne narzędzia zaczynają się od średnicy 4 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 A jaki problem zmałpowć te większe "narzędzia" i wytoczyć sobie mniejsze? Ale nawet jak sobie zrobisz mniejsze trzpienie do rozklepywania, to i tak nie ma najmniejszej szansy , żeby Ci się nie zrobiła "gwiazdka" po rozklepaniu. Przy tej długości nita nic nic z tym nie zrobisz. Zawsze po rozklepaniu pęknie. Taka ich uroda. Tych nitów. A w sumie wszystko zależy od grubości nitowanego materiału. Jeżeli cienki to gwiazdka będzie, jeżeli odpowiednio dobrana grubość to może się udać, ale słabo będzie trzymać. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 od strony wewnętrznej może sobie popękać, zależy mi żeby od zewnątrz wyglądał jak należy. te nity mają być zaklepane w podwójnej warstwie oratexu, Niestety nie umie toczyć, ani nie posiadam tokarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi