Tomasz Spychala Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Witam. Latam motoszybowcem zbudowanym przez kolege modelarza, ale mom ochote kupić jakis nowy. Przeglądam znane mi strony ale tak naprawde to nie znalazłem nic co by mnie interesowało. Raczej pełno zabawek. Mam przeznaczone ok 800zł na pusty model. Może ktos wie gdzie szukać????. Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Ulas Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 http://www.arthobby.pl/arthobby1/shop_pl.html masz duży wybór bardzo dobrych modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Spychala Opublikowano 11 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 przeglądałem ART HOBBY ale raczej szukam czegos kostrukcyjnego, spokojnie latającego. A chyba raczej ART HOBBY to wyczynowe szybkie modele. A i ok 2,5 do 3.0 metrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Rzuć okiem na ofertę nastik.pl. Jest tam sporo czeskich szybowców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Witam Zaglądnij tutaj. Nie może być aby ktróryś z linków Ci nie podpasił. http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=11535 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paniol2005 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Kolega kupił to . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Jak już trochę latałeś to polecam www.kwarcinski.com - FALCONa - full adrenalina. Poszukaj pod hasłem "falcon" kilku dyskusji - naprawdę warto - w dodatku POLSKIE i jakościowo na 5+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 ale raczej szukam czegos kostrukcyjnego, spokojnie latającegoFalcon jest dokładnie przeciwieństwem tego, co poszukuje kolega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 FArthobby na pewno robi dobre modele, jest też Bleżyk i spory wybór szybowców w perfect hobby (www.perfecthobby.pl) , na allegro też coś jest .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 :oops: Sorry, ale przeczytałem tylko pierwszy post a następny mi "umknął". Ale swoją drogą znam 3 osoby które jako drugi model kupiły Falcona i są "happy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 FArthobby na pewno robi dobre modele może i dobre ...ale jest też wiele obiekcji - w porównaniu z latającym ludzikiem kilka konstrukcji wypadało wręcz blado Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Co to latający ludzik ma znaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Blejzyk? Zobacz na ich logo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HANS Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 podepne sie pod temat zna moze ktos ten model? LAST DOWN XXL v3 . zbiera znakomite opinie na zachodzie ale nie moge o nim nic znaleźć u nas. od 2.8m do 3.6m w zaleznosci od wersji no i miesci sie w 800zł http://modellhobby.de/Modelle/Flugmodelle/Elektro-Segelflugzeuge/Last-Down-XXL-V-3.htm?shop=k_staufenb&SessionId=&a=article&ProdNr=0318016&t=130&c=31&p=31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Model poznałem dzięki Tobie..... Jeżeli 3,2m model waży 1450g to ma tak znakomite opinie jak Discus, Ventus itp, itd..... Utopia - konstrukcje wypadły blado czy piloci tych konstrukcji ? Z własnego doświadczenia wiem, że to bardzo trudno ocenić. Porównujesz porównywalne? - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kankrz Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Mam ten model (last down XXL), cos tam ponad 3m), nic specjalnego. Kupilem chyba rok temu i wyslalem do PL , lezy teraz na szafie. Bedac w kraju poogladalem go tylko i ... odlozylem na szafe. Wykonanie takie sobie ale do przyjecia. Powiedzmy ze podobne do czeskich modeli oklejanych folia. Zalety : dozo miejsca w kadlubie, cena znosna. w tydzien mozna poskladac. Wady : profil E205 (niemodny) , napedy sterow - tanie cienkie bowdeny., winylowe oslony serv , ustrzenie T - naped przez marny bowden = duze prawdopodobienstwo histerezy. No taki sobie modelik , wcale nie dla poczatkujacych , w zasadzie to niewiadomo dla kogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Witam. Mam do sprzedania TEN model. Myślę, że to jest to czego szukasz. Możemy się dogadać na PM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyr994 Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Mam do sprzedania TEN model. Myślę, że to jest to czego szukasz :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Nie zazaczyłeś że jest to modek dla zaawansowanych.Proponuje ofertę modellot, szczegół dostępne na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Witam. Ok, może to nie jest easyglider, ale lata się nim bajecznie łatwo. Z motylkim ląduje do nogi. Dziś prawie cały dzień nim latałem. Można nim nieźle pokręcić i polatać na termice. Śmiało bym go polecił jako 2, 3 model szybowca. Po dzisiejszym lataniu przechodzi mi ochota na rozstanie się z nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.