Maciej.j Opublikowano 21 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Michał tablica i zegary rewelacja.....Nie zapomnij za tydzień przestawić tego z prawej strony?.Dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 22 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Tak, nakręcę go i przestawię godzinę!! Dzięki za przypominawkę!:) Etap tablic zakończony, Pzdr, M 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Michał napisz jak te zegary zrobiłeś..Są bardzo ładne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 22 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Dzięki, ale to była taka zwykła wycinanka, nic więcej. Zegary wydrukowałem z netu, wyciąłem i nakleiłem na paski walca wytoczonego z pianki na dremelu. Potem lakier błyszczący i tyle. Mam nadzieję że plik zegarów uda mi się tu zamieścić. Jeszcze dorobiłem oparcia tylne do kabin, żeby móc wreszcie drzwiczki zrobić i zmontować; ale tych już dziś chyba nie zdążę, będzie parę godz znowu potrzeba. Pzdr, MDials-4thScale.pdf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Dobry wieczór, Drzwiczki już gotowe. "Poduszki" na krawędzì kokpitów też, to już tylko z drobiazgów zostały wiatrochrony i powoli będzie czas na składanie wszystkiego w całość. Cdn Pzdr, M 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Dobry wieczór, Dziś męczyłem wiatrochrony. W końcu udało mi się skończyć tylko jeden:( nawet wirus nie bardzo pomógł, nie cierpię tej roboty, jednak trochę elementu"mikro" za dużo jak dla mnie, najpierw złamałem 3 owiewki bo źle je naciąłem, potem to naklejanie pasków folii..., resztę zostawiam na jutro, dziś będę już tylko myślał o następnym samolociku:) Pzdr, M 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 15 minut temu, Michal4x4 napisał: Dobry wieczór, Dziś męczyłem wiatrochrony. W końcu udało mi się skończyć tylko jeden:( nawet wirus nie bardzo pomógł, nie cierpię tej roboty, jednak trochę elementu"mikro" za dużo jak dla mnie, najpierw złamałem 3 owiewki bo źle je naciąłem, potem to naklejanie pasków folii..., resztę zostawiam na jutro, dziś będę już tylko myślał o następnym samolociku:) Pzdr, M Może Michał w takie piękne kabinki wstawisz pilota/pilotkę.Kupione figurki lub własna inwencja będzie przez wielu obserwatorów mile widziana......Dasz radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Wyglądem przypomina RWD 8 już teraz to bardzo realistyczny model. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Dobry wieczór, Trochę mnie nie było, niestety przyszły okoliczności bardzo słabe i nie miałem ani ochoty ani czasu na modelowanie:( Ale teraz to już czas, tym bardziej, że nie mam lepszej metody na utrzymanie się na powierzchni... No to w skrócie co ostatnio udało się wykonać: - skończyłem "malowanie" skrzydeł; tutaj była pierwsza porażka - bo jednak przyszło mi do głowy żeby wydruki kalkomanii najpierw stestować - okazało się że ten papier transferowy, który kupiłem jest dużo za gruby i za nic nie układał się na "falach" pokrycia skrzydeł; musiałem sięgnąć do "żelaznych" zapasów i użyłem arkusza kalkomanii Techmodu, pomalowałem na cxerwono i pociąłem na kwadraciki; jakość kalkomanii super, wykonanie moje więc nie obyło się bez błedów, ale wrażenie ogólne w miarę ok. - zamontowałem lotki i ich serwo; tutaj też różne niedociągnięcia wyszły, ale jedno wydaje się pewne - napęd drucikiem stalowym 0.8mm działa poprawnie, więc czegoś się nauczyłem, - skleiłem płaty dolne i ukończyłem kotwiczenie większości linek. Teraz czas na wklejenie płatów dolnych i finalny montaż. Poniżej kilka zdjęć z przymiarek płatów etc.cdn. Pzdr, M 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Dobry wieczór, Już blisko finału. Zrobiłem płozę ogonową, prysnąłem trochę bezbarwnego lakieru na kadłub i dolne płaty, zamontowałem podwozie, dodałem jeden panel obsługowy serwa od dołu kadłuba i przykleiłem wiatrochrony. Zacząłem przygotowywać olinowanie. Cdn. Pzdr, M 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Dobry wieczór, Skrzydła górne sklejone, wszystkie linki zamocowane. Czas zabrać się za montaż olinowania skrxydeł; zastrzały to pręcik węglowy 1mm, listewka sosnowa 1x2mm i obudowa balsą dookoła bo będą bejcowane. Chociaż to nie będzie tak jak w oryginale, ale spróbowałem zrobić małe blaszane zaczepy do linek, bo takich jeszcze nie robiłem; wykonałem próbę "zmęczeniową" i powinno trzymać (blaszka z obudowy dyskietki) a jak będzie wyglądać się zobaczy. Cdn. Pzdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Dobry wieczór, Trochę była przerwa w relacji, ale pewne postępy są. Zajęło mi to dużo czasu i kombinacji ale olinowanie płatów skończone. Geometria nie jest idealna ale mam nadzieję, że da się modelikiem polecieć. Teraz jeszcze walczę z kalkomaniami bo te które zrobiłem wcześniej jednak wyszły źle. No to teraz już tylko dopiąć napędy sterów i można będzie kombinować z dopasowaniem silnika etc. Cdn. Pzdr, M 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej T Opublikowano 26 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Model wygląda wspaniale ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 27 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Kończ Waść, jak nic nie zamieszczasz to i mi się nic zrobić nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 28 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Dzięki za "motywatory"; chwilowo byłem zajęty innymi, większymi trochę maluchami, a teraz trochę jestem poza bazą ale w sierpniu będzie cd. Na pewno! Pozdr, M (Ps. Jak tylko mam chwilę wolną knuję samolocik na jesień - będzie raczej 2 motorowiec, albo leo h 135 albo żubr; chyba że coś innego mi się przyśni:) ). M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 (edytowane) Dobry wieczór, Ciągle w rozjazdach, ale kiedy tylko jestem w bazie to coś tam knuję. Przylutowałem do esc najmniejsze złączki jakie tylko mogłem, kabelki maksymalnie poskracałem i udało się upchnąć wszystko pod osłoną silnika. Próba wyważenia pokazuje SC w miejscu jak na planach; teraz jeszcze tylko dokleić linki i jeśli napędy będą ok, trzeba bedzie lecieć!;) Pzdr, M Ps. Waga całk 143 g, chmmm Edytowane 10 Sierpnia 2020 przez Michal4x4 Dodanie zdjęc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Jest naprawdę super, jakby prawdziwy tylko to tło przeszkadza, jaki to silnik ten Turnigy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Trochę ciężki wyszedł, no ale zobaczymy... to silniczek 250, 1680 kv. Działał dobrze w Decathlonie (ok 150 g wagi) dopóki nie dołaczyłem pływaków... potem zmieniłem na wersję 2200 kV i było dużo lepiej. Ale tego tygryska ten silniczek (1680 kV) powinien spokojnie unieść ze śmigłem 6030 ( tak przynajmniej mniemam po wcześniejszych lotach decathlonem), jak będzie to zobaczymy. Pzdr, M 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Dzien dobry, Trochę udało się zrobić, ale końca nie widać... ciągłe wyjazdy etc. Ale może przed końcem sierpnia poleci. Pzdr, M 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Michal4x4 Opublikowano 6 Września 2020 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 (edytowane) Dobry wieczór, No i dziś w końcu poleciał! Wprawdzie niestety będę musiał go dodatkowo wytrymować (bo niestety prawy dolny płat "się wygł" lekko) ale lata. Jak zwykle byłem lekko "przydygany" i dałem na pocz dużo gazù ale po paru chwilach było widać że na 50% mocy spokojnie poleci. Mam nadzieję, że nast lot będzie mniej lewo-lewo:) Pzdr, M Ps. Dzięki Maciek za pomoc! Bez ciebie takiego pięknego dziubka modelik by nie miał!:) m Edytowane 6 Września 2020 przez Michal4x4 Dodanie treści 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi