Skocz do zawartości

WIMAREX czyli JR12X droższy o bagatela 1750PLN

Gość Kamyczek_RC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Widzisz kolego dla mnie to radio ma wiele takich funkcji których nie maja inne radia. przykład : Pięc trybów lotu i w każdym trybie moge dowolnie ustawić trymery wychylenie dyferencjal lotek oraz przyporządkować odpowiednie zależności lotki kierunek wysikość klapy itp. dodatkowo mogę zmienić predkości działania serwomechanizmów każdego osobno w każdym kierunku i dla każdego trybu lotu. Dla niektórych ważne są nie tylko zależności wychyleń w mikserach ,ale i zależności czasowe ,ktore pozwalaja skortgować to że pewne reakcje powinny następować w tym samym czasie. Mam też funkcję grupowania kanałow co daje mozliwość napedzania lotek kierunku czy wysokości większą ilością serw bez powerboxa , dokonując odpowiednich korekt w liniowości dzialania serw. Dodatkowo skaner na 35MHz obsluga szerszego pasma A+B Band plus jeszcze kilka poza tym pasmem. Wygodny intuicyjny program do PC który pozwala zaprogramować wszystko bez włączania radia ... 2 timery i zegar i dowolne konfigurowanie kanałów. Radio ma wiele funkcji z których korzystam a których brakowalo mi w innych radiach.

Normalnie jakbym czytał instrukcję od Futaby 12 :D

Faz lotu można chyba w niej ustawić nawet więcej.

Jeżeli dowolnie konfigurujesz kanały to dalej masz grupowanie serw?

Opublikowano

no i co z tego, sa to funkcje ktore nie powoduja tak drastycznych zmian w oprogramowaniu, co nie uzasadnia tak wysokiej ceny. Kamyczek_RC podkreslam DLA MNIE to radio nie jest wart tej kasy, to jest moje zdanie, i korekcja predkosci serwa tego zdania nie zmieni :wink: wszystkie te korekcje to ja mam...... :D w palcach :D

-skaner na 35 plus pasmo B w czasach 2,4ghz to juz taki troche gadzet

-czasami matchboxa lub powerboxa sie nie przeskoczy jak zaczyna brakowac kanalow

Gość Kamyczek_RC
Opublikowano

Olo grupowanie mam zawsze aktywne.

Tikicaca: Co do powerboxa w wiekszosci przypadków wystarczy ci ilość kanałow z radia co oczywiście nie wyklucza mozliwości dodania powerboxa ...

Co do korekcji może masz je w ...

niestety w palcach nie masz wpływu na dokonanie korekty kanału typu slave jeśli uzywasz sztywnego miksera . Owszem mozesz sobie zrobić mikser kierunek lotki mając na jednym dragu lotki na drugim kierunek ale z klapami ktore są slave i czasem ich reakcji na wychylenie wysokości juz wpływu nie bedziesz miał .

Ja mam 2 moduły wcz 35MHZ i 2,4GHz latam zatem na obu pasmach tym samym radiem mogąc używać FM PCM i 2,4 GHz nie wykluczając odbiorników 2,4GHz firmy spektrum

Opublikowano

Dokładnie, wiele tych funkcji pojawia się nawet w Futabie 10C. Latanie ostrego 3D w przypadku np 10 serw, pracujących w skrajnym obciążeniu, podłączonych bezpośrednio do odbiornika grozi jego spaleniem. Power Box jest w takim przypadku nieodzowny.

Korekcja czasowa jest stosowana w przypadku bardzo zaawansowanego programowaniu modelu i często tego typu regulacja wymaga wielu uciążliwych lotów testowych. Tak jak Łukasz napisał, czasem warto zaufać swoim dłonią, które są najlepszym mikserem.

Gość Kamyczek_RC
Opublikowano

Koledzy znów nam się temat z oferty sklepu zmienił w wady i zalety JR12X jeśli macie jakieś pytania odpowiem na priva i poproszę o przeniesienie postów do działu aparatury rc.

Opublikowano
Ładziak dostałeś już apkę?

Apkę-srapkę? Nie. W JRPROPO nadajnika ni widu, ni słychu, za to cena wyzerowała się - znaczy będzie drożej, czyli jak wszędzie... To ja dziękuję, czekać nie mogę (nie chcę, znaczy :D ).

Czy będziesz czekał aż dolar popuści?

Prędzej ja bym popuścił od tego czekania, więc przed chwilą złożyłem zamówienie w Hąkągó.

CDN.

Opublikowano

A dlaczego Ladziak w ogóle Twoja odpowiedź mnie nie zdziwiła :devil:

Czyżby ktoś późno aktualizował stronę i dał... :ass: :?:

No rzeczywiście może to świadczyć na same plusy....

Ale to nic - kolega miał podobny problem ale z zakupem nowego motoru. Stara cena-nowy dolar i w net włosy powyrywał sobie z głowy!

P.S.

---> Stan rzeczy na dzień 12 grudnia 2008 <---

W WIMAREXIE JR PCM12X kosztuje 5600PLN jak w linku

http://wimarex.pl/product_info.php?cPath=22_51&products_id=482

JR-PROPO w Częstochowie 3850PLN

http://www.jrpropo.pl/product_info.php?cPath=2_12&products_id=21

---> Stan na dziś czyli 31 grudnia 2008 <---

W WIMAREXIE JR PCM12X kosztuje 4800PLN jak w linku

http://wimarex.pl/product_info.php?cPath=22_51&products_id=482

JR-PROPO w Częstochowie 5000PLN

http://www.jrpropo.pl/product_info.php?cPath=2_12&products_id=21

Troszkę się sprawy pokomplikowały :) Pytanie czy my tu czasem swoją dyskusją nie mamy na takie rzeczy w pływu?

Jest jeszcze jeden minus:

Ten dolar aż tak nie szaleje :| Tak nie przemyślana praktyka sklepów obnaża po części marże która jak widać nie jest niska.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam kolegów, jestem z Częstochowy byłem w JR 2 dni temu i widziałem że ta 12 ma zainstalowany moduł 2,4 GHz i pewnie dlatego jest droższa ta w Wimarexie ma moduł 35 MHz.

A ja czekam na 12 z fabrycznym 2,4 GHz podobno są już w Polsce na cle. :D

Opublikowano

Fajne radio ale za tą cenę to mogli by dać np dotykowy ekran co by ułatwiało konfigurację i możliwośc wgrywania zdjęć swoich modeli. Sam mam JR 9 za nic go by mnie oddał ale z ta 12 to JR został troche w tyle za futabą. Taki mix JR 9 i 10-tki tylko dali extra 2 kanały, miałem w ręku oglądałem manula przeczytałem lekka porażka spodziałem się czegoś extra w stosunku do futaby np 12FG. Bo do 14MZ to nawet nie ma co porównywać.

Pozdrawiam

Arek K

Opublikowano

Wreszcie dzisiaj odebrałem ze sklepu w Częstochowie swoje nowe radio DSX 12 :D:D:D

92415596bx3.jpg

radio ma metalową obudowę ma antypoślizgowe uchwyty

79985651nt6.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.