Kwasiu Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 jak chcesz zejść z wagi to możesz odchudzić troszkę serwa, pozdejmować koszulki z regla i odbiornika, pozmieniać kable na te w emalii czy jakoś tak. Ogólnie zajrzyj http://www.saumodelarnia.fora.pl/przyklady-konstrukcji-modeli,35/b-44-depron-troche-inaczej,447.html to może coś fajnego znajdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Heheh, ja to mam pecha Jak chce budować, to okazuje sie że nie ma w sklepie depronu 3mm białego . Najwyzej po świętach zamowie... Wiem że będzie trzeba kupić sporo węgla 1mm na te wszelakie popychacze i troche nitki kevlarowej . Czym sie klei taki model ? Widze że klej jest przeroczysty - żywica ? Uhu Por raczej nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 można uhu-porem na mokro lub normalnie, CA do styro, ja kleję polimerem tylko w śladowych ilościach. Jednym słowem kto co lubi tylko mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Moje zdanie na ten temat: -nie rob pull pulla, bo przy kraksach, ktore sa nieuniknione bedziesz tego zalowal! Pozostan rpzy klasycznych rozwiazaniach czyli popychacze. A co do materialow potrzebnych to musisz miec 2xpret weglowy 1mm na popychacze, 2x pret weglowy 1mm na wzmoceninia skrzydla i 1xplaskownik weglowy 3x0,5. Do tego CA do styro i przyspieszac do CA do napraw na hali. Dziob w takim modelu warto zrobic z epp 5-7mm grubosci. Po prostu wiem, co mowie. W zeszlym sezonie halowym wykonalem ponad 400 lotow na hali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 nie mówię że popychacze są blee i sam używam popychaczy lecz jeśli ktoś chce robić lekki model to dzięki pullowi schodzi się trochę z wagi i nie pozostawia żadnych luzów dobrze wykonany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Ja również poleciłem Karolowi pull-pulle :mrgreen: .Dobrze wykonane nie mają prawa zawieść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Mam pytanie - rozglądałem sie za depronem 3mm, niestety nigdzie nie jest dostępny. Jest opcja budowy takiego modelu albo z 3mm badź 2mm EPP ? Wydaje mi sie, że EPP jest troche sztywniejsze - no i nie trzeba żadnych cudaczych CA za 20zł, tylko wystarczy zwykłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Mam pytanie - rozglądałem sie za depronem 3mm, niestety nigdzie nie jest dostępny. Jest. W modelarnia.pl - piękne, klasyczne, białe arkusze pod nazwą... eee... zapomniałem :shock: . Tylko z tego buduję halówki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Jest opcja budowy takiego modelu albo z 3mm badź 2mm EPP ? Nie ma takiej opcji, epp na taki model to minimum 6mm i masa węgla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Wydaje mi sie, że EPP jest troche sztywniejsze - no i nie trzeba żadnych cudaczych CA za 20zł, tylko wystarczy zwykłe Więc jednak nie widziałeś EPP.Przy tej grubości jest bardzo wiotkie.Tak jak napisał poprzednik co najmniej dwukrotna grubość depronu + duża ilość węgla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Heheh Dzwonilem do modelarnia.com i sie okazało, że depron mają, ale nie wysyłają xD. Co jest dla dosyć dziwne, zwłaszcza z racji tego, że mają to w swoim internetowym sklepie wysyłkowym . No nic, będzie sie trzeba jutro zebrac i podskoczyć po 3płyty depronu 100km w jedną strone xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Karol93, w Pszczynie nie ma nomi/obi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Jest w Bielsku, ale tam mają tylko rowkowane zielone Czyli przeciwieństwa tego, co chce kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Wydaje mi się, że taki zestaw będzie jak najbardziej odpowiedni regiel: http://modelflyrc.com.pl/product_info.php?cPath=138_45&products_id=751 silnik: http://modelflyrc.com.pl/product_info.php?cPath=35_37_152&products_id=836 Serwa: http://perfecthobby.pl/detale.html?id=1359 odbiornik: http://perfecthobby.pl/detale.html?id=498 Akusek: Linka nie będzie FlightPower EVO 300mah 20C Cały zestaw waży ~57g, także wydaje mi sie, że jesli posciągam zbędne koszulki, wytne conieco z serw, poskracam kabelki, to powiedzmy będe mieć takie prawdziwe 55g, czyli na samą konstrukcje moge poświęcić powiedzmy 70-80g . Sądze że powinno być całkiem nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 też zastanawiałem się nad tym silniczkiem ponieważ ten sklep znajduje się w mojej okolicy i często tam zaglądam tylko obawiam się czy nie jest za słaby, czy producent nie zawyżył troszkę osiągów :/ . Może ma ktoś taki silniczek?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 No ogólnie jak na 9gramowca to ma ciąg jak cholera Nawet jeśli ciągu bedzie miec powiedzmy 150g, to mi wystarczy do zwykłego latania. Jak narazie o 3D nie myśle a jeśli będzie taka potrzeba, to po prostu kupie nowe flaki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 mnie też troszkę zdziwiło to 190g ale na razie mam 24g towerpro i musi wystarczyć . Jak się podszkolę to kupie coś koło 15g. A propo modelu zacząłem budowę z zielonego rowkowanego 3mm depronu bo gładki czarny ma być dopiero za 2 tyg a latać się chce:) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Karol ! Zadzwoń i ew. podjedź do B-B http://www.bocianmix.pl Tam kupowałem depron 6 mm - ładny - biały i DRENALYN z tego lata .... ps. tajny sklep modelarski w B-B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Problem w tym, że ja potrzebuje 3mm Ciąć depron ? Chyba niezbyt dobry pomysł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Wiem że to jest głupie pytanie - ale jak sie składa takie krzyżaki ? Przecina sie tą część ze skrzydłami na pół ? No bo którąś chyba trzeba... :\ Jeśli przecinałoby się, miałbym depron pod ręką, w Bielsku. Jeśli nie, to nadal jedyna opcja to Kraków :\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.