dlmtb Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Znalazłem dwa filmiki, na których widać (szczególnie na pierwszym), co potrafi ASW28. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=973188&highlight=asw+28 Podoba mi się ten model i być może jutro stanę się jego właścicielem. Ale to się rozstrzygnie dopiero po kontakcie organoleptycznym z rzeczonym modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Witam! Podepne się pod temat ,ale na początek jeszcze raz się przywitam .Witam .Jestem nowym użytkownikiem tego zacnego forum,chociaż czytam i śledzę z uwagą wszystko od 1,5 roku .Latałem wcześniej śmigłowcami i pomyślałem , o motoszybowcu.dużo wcześniej był model na uwięzi.Z racji posiadania rodziny drogie hobby musiałem zamienić na wyżej wspomniane motoszybowce (chociaż i tak ciągnęło mnie w tą stronę).Do brzegu.....Interesuje mnie model asw-28.Troszeczkę mało jeszcze o nim , a to co jest już przewertowałem.Mam tylko pytanie, czy na tej "pelikanowskiej " apce można w miarę sensownie polatać, czy należy z miejsca ją wymienić?Co prawda pracuje w FM i na kanale 35, więc może nie jest tak źle.I jeszcze serwa.Standardowe mogą zostać ,czy wymienić? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 1. Co to jest "aparatura"? 2. Rozumiem, że pod pojęciem "standardowe" masz na myśli te z zestawu. Po co od razu wymieniać? Zobacz najpierw jak się będą zachowywały. Ja montowałem swoje wyposażenie i dałem 4x hxt-900. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek66 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Witam. "aparatura" to pewnie chodzi koledze o nadajnik, na którym chyba można polatać ale posiada tylko cztery kanały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 1. Co to jest "aparatura"? kolega widzę bardzo skrupulatny ,jeżeli chodzi o nazewnictwo :? 2. Rozumiem, że pod pojęciem "standardowe" masz na myśli te z zestawuTrudno byłoby inaczej to zrozumieć :roll: Ale do rzeczy.Rozumiem ,że można polatać na tej zestawu, ale można już myśleć o lepszej ,bo posłuży w innych modelach,jest lepsza itd..... Po co od razu wymieniać? Może nie od razu wymieniać,tylko jeżeli sa marne, to chciałbym zamówić od razu odpowiednie .Mam złe doświadczenia z serwami ,takimi z zestawu,a szkoda czasu na czekanie oddzielnie na przesyłki :mrgreen: pozdr p.s. A tak na marginesie, jaki pakiet polecacie(chodzi o taki ,na ktorym mozna dłużej polatac) i zeby pasował do ASW? pozdr ps2.Nikt nie dokupował sobie czegoś na "dłuższe" latanie? Czy może mało popularny jest ten model... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakis_cro Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 mam pytanie do urzytkowników ASW-28 Mam taki silniczek AXI 2212/20 silver line Zeby zamontować go w asw trzeba dokupić krzyżak? czy nie trzeba? I jaką średnicę ma orginalny kołpak? Chciałbym dobrać jakiś odpowiednik wentylowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 To zależy jaki sposób montażu wybierzesz. To silnik do montażu za wręgą. Wystaje tylko ośka. Ale jeśli nie pasuje ci takie rozwiązanie. bo np. chcesz mieć SC bardziej do przodu, czy coś, wtedy niezbędny będzie zestaw do konwersji (czyli "krzyżak" i specjalna piasta). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakis_cro Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 ok, a w jaki sposób zamontowany jest orginalny silniczek w ASW? Mógł by ktoś wrzucic fotę ze zbliżeniem na silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakis_cro Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 sam sobie odpowiem bo jestem już posiadaczem tego modelu. Silniczek w ASW to zwykły dzwonek przykręcony statorem do wręgi ze sklejki, wymieniać go na coś w stylu AXI nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 A zna może ktoś parametry tego silniczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Silnik i regulator to pięta ahillesowa tego modelu . Należało by wymienić na coś mocniejszego zasilanego 3S LiPo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 To ja wiem ale pytam, czy ktoś zna konkretne parametry tego silnika. Naprawdę nikt? Ktoś musiał zaglądać na naklejkę na silniku co to za model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 u mnie nie bylo naklejki sam metal :-) na reglu tez nic nie bylo tylko termokurczka. Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.