jogi99 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Witam Czy macie jakis sprwadzony sposob na "wysuniecie" do przodu (o 25 mm) silnika benzynowego (DL50) ? Mam na mysli jakies tulejki czy podkladki dystansowe ... cos mi tam chodzi po glowie, jest troche podpowiedzi w necie, ale jesli ktos ma sprawdzony patent to prosze o info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Jeśli dobrze rozumiem chodzi o przesunięcie całego silnika w masce do przodu? Proponuje albo zrobić nowy domek, ewentualnie wytoczyć nowe szpulki z dobraną długością, nie wydaje mi się aby te 25mm więcej były krytyczne jeśli chodzi o wytrzymałość owych szpulek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Sa gotowe tulejki o róznych długościach można też użyć kawałka rury o przekroju kwadratowym . Na upartego można też yżyć zwykłe szpilki gwintowane i nałożć na nie odpowiedniej długości tulejki z rur duralowych lub stalowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 przy przedluzaniu szpulek radzilbym pomyslec o wytrzymalosci uszów mocujaych silnik. Przy wiekszej dlugosci szpulek, szybciej sie zmecza. Radzilbym zrobic dluzszy domek + do niego ewentualnie oryginalne lub krotsze szpulki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Ewentualnie można też przykręcić na oryginalnych szpulkach to sklejki a potem sklejkę zdystansować innymi szpulkami do domku, daje to łatwość ustawiania skłonu i wykłonu ale niestety rośnie waga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi99 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Dzieki za tak szybki i "energiczny" odzew Domku nowego raczej nie bede robil - zbyt skomplikowane i zmieniajace dotychczasowa konstrukcje... Natomiast to o czym piszecie, a dotyczy dystansow, jak najbardziej by mi odpowiadalo i rownoczesnie pokrywa sie z tym co widzialem w necie (USA). Wasze podpowiedzi utwierdzily mnie w przekonaniu o kierunku, ktory "w myslach" wybralem - dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Pamietaj też o zachowaniu płaszczyzny mocowania żeby uniknąć naprężeń w uszach mocujacych silnik.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.