.bercik. Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Robię śrubę pod śmigło do silnika ZDZ210 i niestety nie wiem jaki jest skok gwintu . Dokładnie chodzi mi o sok gwintu nakrętki mocującej śmigło . pozdrawiam roman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Można zmierzyć grzebieniem lub jak typowa średnica policzyć ilość zwojów na 10mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 27 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Mam silnik bez tej śruby i jestem na etapie dorabiania nowej. Liczyłem na to iż ktoś z forumowiczów ma taki silnik i mi co nieco podpowie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 28 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 No ale na coś lub w coś będzie wkręcana ta śruba.Zmierz na tym elemencie który masz i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 28 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Śruba składa się z dwóch gwintów , jedna strona trzyma piastę i tam jest gwint M10x1 a z drugiej strony śruba plus nakrętka trzyma śmigło i tam jest gwint M12x??????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 28 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 To tak jak napisałem wcześniej Można zmierzyć grzebieniem lub jak typowa średnica policzyć ilość zwojów na 10mm. Obstawiam że tam tez jest skok x1. Może ktoś jeszcze napisze coś,ale jak już nie napisał to raczej tylko ta metoda napisana powyżej Tobie pozostaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 29 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 GRZESIEK - jak mam zmierzyć skok jak ja nie mam tej śruby ?? muszę ją dopiero wykonać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 To skoro niemasz to po co Tobie wiedzieć jaki gwint?Zrób swój np.12x1 lub 12x0,75 i po sprawie.Dopasuj nakrętke z takim samym gwintem i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr28 Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 W dniu 29.02.2020 o 09:15, Grzesiek napisał: To skoro niemasz to po co Tobie wiedzieć jaki gwint?Zrób swój np.12x1 lub 12x0,75 i po sprawie.Dopasuj nakrętke z takim samym gwintem i będzie ok. Nic dodać ,nic ująć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Wiem że mogę zrobić gwint jaki mi się podoba , po prostu chciałem zrobić taki jaki fabryka przewiduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi