borek Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 wiem ze pytalem już niedawno o apke DX6i ale znalazlem jeszcze FUTABA 6EX 2.4GHz FASST w cenie identycznej. z tym ze futaba ma 7 kanałów. tu ta futaba http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=162_187&products_id=3247 Powiedzcie co jest lepsze cena zabawki 600 zl czy to dobry prezent dla siebie na świeta czy utopie kase? co do DX6i czytalem ze niektorzy maja jednak jakies problemy z chwilowym "zrywem momentu na silniczku" aparatura jak narazie ma być do takiego modelu ktory lezy w domu: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=973 i czy z ta futabą wogole to da rade? no i nietoperka prosze o jak najszybsza odpowiedź
Ładziak Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Na pewno minusem systemu FASST są droższe odbiorniki, niż w przypadku DSM2. Co do różnic praktycznych, to nie mam pojęcia.
borek Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2008 to taj jakbys kupowal dla siebie to ktora bys wziął? a moze nie warto zadnej ??
japim Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 FUTABA 6EX 2.4GHz FASST - jak sama nazwa wskazuje jest 6 kanałowa. Odbiornik jest 7 kanałowy - ale sam nadajnik ma ich tylko 6 :!:
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Jak masz kolego zamiar mieć jeden model kup sobie futabę jak chcesz mieć kilka modeli kup sobie DX6I albo DX7 bo inaczej nie wyrobisz na odbiorniki zerkniuj na ceny na stronie www.modelemax.pl odbiornik AR-6000 kosztuje 150PLN a odbiornik do Futaby 319PLN
Slawek_9000 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Jak masz kolego zamiar mieć jeden model kup sobie futabę jak chcesz mieć kilka modeli kup sobie DX6I albo DX7 bo inaczej nie wyrobisz na odbiorniki zerkniuj na ceny na stronie www.modelemax.pl odbiornik AR-6000 kosztuje 150PLN a odbiornik do Futaby 319PLN AR6000 jest przeznaczony dla parkflyerów , pełnozasięgowe spektrum już takie tanie nie są, najtanszy AR5000 60 USD+ przesyłka
Janek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 W Futabie 6EX niewątpliwym felerem jest brak timera.
diem Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Posiadam i moge powiedziec ze aparatura bardzo dobrze wykonana. Swietnie sie spisuje tylko jeden jedyny minus - drogie odbiorniki. Po za tym aparatura wad nie posiada. DX6i z drugiej strony - proponuje poczytac forum epheli.pl w dziale aparatur - bardzo duzo problemow z samym nadajnikiem, wiekszosc watkow w tym dziale dotyczy dx6i. Ja wlasnie zastanawiam sie nad zmiana Futaby ale TYLKO ze wzgledu na to ze samolotow juz troche mam a w planach na sezon kolejne. Najprawdopodobniej DX7 poniewaz po przeczytaniu epheli zwatpilem w dx6i calkowicie. edit. dx6i tez nie posiada timera z tego co mi wiadomo. Ktos orientuje sie jak jest z DX7? Ten fakt mi umknal a jak juz rozmawiamy... (edit2 - widze w opisie "Stopery" wiec przypuszczam ze to timer )
ertman_176 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Dx6i sie tez w moich rekach dobrze spisuje i nie narzekam, mnie wystarcza ... Złota zasada brzmi: Nie podpinaj aparatury do komputera
darek.3333 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Złota zasada brzmi: Nie podpinaj aparatury do komputera I nie podłączam jej do komputera. Z drugiej strony kupiłem te Futaby za namową Janka ... tak się zastanawiam czy nie wystarczy zwykły zegarek? Chyba , że rozumiem , że tajmer sam się włącza przy starcie i nie muszę pamiętać o łapaniu czasu... no ale dopiero teraz się dowiaduję ,że czegoś nie mam :rotfl: . Ale aparatura mnie nie zawiodła a jeden z modeli już zaliczył kilka kretów i odbiornik na razie tego nie zauważył (całe szczęście przy jego cenie...) Darek PS - Janek mówi , że i tak nie polata się dwoma modelami na raz...a przełożyć odbiornik to nie taki problem...
cobra Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 zastanawiam czy nie wystarczy zwykły zegarek W zasadzie mógłby wystarczyć, ale... ja np. mam zawsze skonfigurowane timery tak, że jeden liczy czas lotu od startu, a drugi liczy czas pracy silnika. Oba są uruchamiane kanałem gazu, tylko ten drugi zatrzymuje się po cofnięciu drążka. To taki wtręt z mojej strony, dotyczący tylko timera, a nie tytułowych nadajników.
Janek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Gdy ją kupowałem (i namawiałem na nią Darka) nie spodziewałem się że nie ma timera. Co jak co ale to powinno być w każdej aparaturce. :?
borek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2008 czyli z tego wniosek lepiej dorzucic te 300 zl i kupic DX7 ehe
ertman_176 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Nie do końca bo za zegarek i jeden kanał wiecej 300zł [zeby tylko 300]?? Coś nie halo ... Wolałbym już Wfly 8k z assanem w takim wypadku i i tak zapłace mniej ...
diem Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Posiadasz Pawle jakies szersze informacje na temat aparatur WFly? Ja stoje przed wyborem aparatury ktora ma mi starczyc na kilka sezonow. Jakos ten assan ciagle mnie nie przekonuje... ;/
ertman_176 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Taka prawda ze po podlaczeniu modulu zostaje nam tylko menu, trymery i drazki ... Wfly mozna zakupic w staufenbiel a wiec niemcy sie chyba przekonali ... Zakładam ze jakosc jest przystepna ale daleko jej pewnie do Graupnera czy JR Dla mnie pozatym roznica 100$ to troche duzo a 7 czy 8 kanał i tak nie uzywam ... Moze my kiedys także dorosniemy do Wfly...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.