dulu Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Jak w temacie jeżeli tak to gdzie można je kupić
Jano Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 http://www.mh-aerotools.de/airfoils/cox_frameset.htm zobacz sobie
Konrad Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Oczywiście że są,ta firma jeszcze nie umarła.Kupić można je w zagranicznych sklepach,lecz niestey za dość kosmiczne sumy(0,8cc ze sprężyną w przeliczeniu 295zł).Po okazyjnych(nawet bardzo)cenach można te silniczki kupić na allegro(nówki sztuki od użytkownika między innymi coxmaniak i lenonka2.Nie chcę robić to reklamy,jedynie informacyjnie.Możliwe że osoby te są tu na forum.
laminat Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 tu niby cos maja ale ceny astronomiczne http://www.airfield2000.com/parts-engines.html choc wybor ogromny tutaj koleś ma dużo rzeczy do coxa i coxow http://stores.ebay.ca/XENALOOK a tu kiedys były po 7$ ale juz nie ma dzis na ich stronie http://www.coxmodels.com/ niestety dzis juz na stonie nie ma a szkoda bo wtedy mozna by bylo zrobic zbiorowe zamowienie. a tak nic wiecej nie mam:)
BartekSz Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Ja z tego co czytałem to tej fimry nie ma jak umarl jej założyciel czy coś takiego. I ciężko i dlatego nowe coxy w sklepach tak wysoko chodzą.
bubieh1 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 cox-y to była bajka w bajce miałem 30 lat temu: 1,5 cm Medaliona, 2,5 cm Medaliona i 1,5 cm TD od Stasia Kubita (wielokrotny mistrz Polski, Europy itp. zaścianków)
Janeczek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Firma COX juz nie istnieje /nie produkuje ...wiec silniki Coxa mozna jedynie dostac od prywatnych osob (oczywiscie nowki tez) jak i z pozostalosci magazynowych niektorych sklepow ... Silniki Cox byly swietnymi silnikami zarowymi od pojemnosci 0,16 cm? do 2,5 cm? - niektore Typy silnikow mozna bylo przeksztalcic w samozaplony wymieniajac glowice zarowa na glowice "samozaplonowa"... W sprzedazy czesto sa te silniki w Allegro i Ebay - te podstawowe typy sa w miare tanie ...seria TeeDee jest drozsza ... JC
Konrad Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Szkoda że się myliłem,myślałem że firma nadal istnieje skoro w sprzedaży są wciąż nowe silniki(nie używane).Coxiki mam nawet 2 :mrgreen: .Jeden Baby Bee 0,8cc drugi zaś Tee Dee 1,5cc.
Janeczek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Wlasnie te nowe COX 049 pokazaly sie w zawrotnych ilosciach w sprzedazy ...mysle ze to jakas inna Firma podjela sie produkcji tego i wylacznie tego typu Coxa...nie widac zeby pokazal sie inny typ COX-ow... A moze to pozostalosci magazynowe Firmy ? ale to dlaczego tylko ten jeden Typ silnika? Inne Typy silnikow Coxa w sprzedazy to przewaznie sprzedaz od prywatnych osob...
Jano Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Mam takiego Coxa chodzi jak szwajcarski zegarek i szukam pomysłu coby go zaprzęgnąć do pracy.
Janeczek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 To jest Cox Queen Bee 1,27 cm? rzadzej spotykany :shock: ...ja pisalem o 049 ktory ma z tylu taki szary plastikowy gaznik z wlotem do gory ...ten Twoj jest fajny :roll: , szczegolnie ze ma "prawdziwy tlumik a nie te okragle "dlawiki mocy"....
Konrad Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Jano-coxik Queen Bee to klasyka,tak więc proponował bym pod niego również klasykę-wicherka-w rozmiarze 10-15.Z tym że dziesiątka latałaby przyjemnie z lekkim nadmiarem mocy zaś 15 latałaby na rzęsach.
Jano Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Konrad Wicherki to już mam za sobą z ok 25 lat.
Swift Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Witam Jakiś czas temu pojawiła się nadzieja, bo firma Estes Industries (znana zapewne tym co robią rakiety), która to przejęła w 1997 Coxa, odgrażała się, że wznowią produkcję silników. Ale jak widać na razie cisza niestety. Ja te siliniki wspominam z ogromnym sentymentem. Poza innymi zaletami miały świece nie do zdarcia, do tego stopnia, że część zawodników w F1C, wkładała głowicę od Coxa do silników Rossi. PP
Janeczek Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Tak zgadza sie robiono z Glowic COX-a Glowiczki do silnikow Speed ... Swift - ladne pieski ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.