Laik Opublikowano 9 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Dobrzy ludzie! ok 12 lat temu zacząłem na podstawie planów w "Modelarstwie okrętowym" sklejać Pintę. Nie dokończyłem. Teraz naszła mnie chęć dokończenia budowy, poszukałem planów i znalazłem... na tle szczątków planów pokazuję numer "Modelarstwa" na dowód, że faktycznie go nabyłem. Może ktoś mnie wspomóc kopią lub skanem takich planów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 A, szukałeś w sklepie MO? http://www.modelarstwookretowe.pl/index.php?p=19 Tu jest wycinanka, jakieś rysunki tam są: https://www.mojehobby.pl/products/Karawela-Pinta-1492.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Dziękuję bardzo za chęć pomocy. W sklepie MO oczywiscie szukałem; nie ma tego numeru! Natomiast ShipYard tez oglądałem, ale to jest model bardzo inny od tego z MO. No cóż, korzystając z wielu źródeł, udało mi się mój model doprowadzić do takiego stanu: Mam oczywiście świadomość niedoskonałości modelu. Ale biorę to na fakt, że to mój pierwszy tego typu model. Biorąc pod uwagę ilość czasu, którą musiałem na to poświęcić, wątpię, abym zaczynał budowę następnego modelu. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 4 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Może się przyda.. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobik Opublikowano 4 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 znalazłem w archiwum plany - skala 1:65 może przydadzą się... Pinta Table2.tif Pinta Table1.tif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik Opublikowano 6 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Ogromne dzięki za chęć pomocy! Doceniam wkład Twojej pracy, ale wszystkie te rysunki i plany już miałem. Bo z tą Pintą to jest tak, że NIKT nie wie jak ona wyglądała, więc każdy producent czy kreślarz tworzy co uzna za słuszne i nikt mu nie zarzuci, że to nieprawda. Ja rozpocząłem zabawę na podstawie planów z "Modelarstwa okrętowego", więc najłatwiej by mi się budowę kontynuowało patrząc na te plany. Natomiast korzystając z innych rysunków (m.in. tych, które tu wkleił kol. Dariusz i Janusz) udało mi się jako tako rozwiązać problem olinowania. Tak czy inaczej bardzo dziękuję za pomoc! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi