merlin71 Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Przeglądając ostatnio plany modeli i opisy do nich moją uwagę zwróciła jedna rzecz. W opisie planów podane były zalecane silniki i też śmigła do nich. Akurat przy silniku 90 były podane śmigła 14x6, 15x6-10. Zastanowiło mnie to drugie. O ile 15 to śrsdnica oczywiście a 6" to skok, to co to jest to 10 po myślniku? Jakos nigdzie nie spotkałem i nie mam pojęcia co to oznacza. Zawsze jest podawane średnica i skok, no i wszystko w temacie, a tu jakieś cuda...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 To zakres skoku: od 15x6 do 15x10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 22 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Aaa... Kurcze! No tak... hehe... Czasem najprostsze rzeczy wydają sie najtrudniejsze... dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi