ECO400 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Kupiłem TEN PAKIET i okazało się że wtyczka BELANCERA w pakiecie nie pasuje do gniazda w ładowarce :cry: czy można coś zrobić (dać jakąś przejściówkę) żeby to wszystko pasowało :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zamień symetrycznie miejscami piny we wtyczce - czyli odwróć ją o 180°. Rób to bardzo ostrożnie, żeby nie zrobić zwarcia! Najlepiej każdy pin po wyjęciu z wtyczki izoluj taśmą, którą zdejmuj tuż przed włożeniem pinu we właściwą pozycję. Następnie zetnij środkowe wypustki po obu bokach wtyczki, górne niech zostaną. Przed podłączeniem do balansera jeszcze raz sprawdź kolejność! Viola . W porządnych sklepach ta zmiana jest opisana, proszę - na samym dole: http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=1109 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 cholender ale to zawiłe... a może da sie dokupić jakąś przejściówkę :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 cholender ale to zawiłe... :shock: A co w tym zawiłego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 A co w tym zawiłego? Może ktoś ma 2 lewe ręce i nie potrafi tego zrozumieć/zrobić. Norbert spokojnie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 spokojnie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Dawid tylko nie bierz sobie tego do serca Przełożenie wtyczek jest naprawdę prostą rzeczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Jeśli isę boisz "na oko" miernik w rękę i po kolei, pierwszy kabel z drugim 3.7v, pierwszy i trzeci 7.4v, i pierwszy i ostatni 11.1v. (napięcia na naładowanym się będą różnić) I w takiej kolejności je powkładaj w odpowiednie miejsca Zetnij ostrym nożykiem "blokady" o bokach wtyczki i wszystko będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 spokojnie już znalazłem lepszy sposób :twisted: po prostu przyciąłem troszkę wtyczkę belancera w pakiecie i wchodzi bez problemu teraz mam jeszcze jedno pytanie czy ktoś wie jak sie ładuje przez belancer w ładowarce iMAX B5... mam ją dopiero tydzień i z instrukcji nic nie rozumiem :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 u mnie w turnigy accucell-6 w opcji li-po jest opcja li-po balance i tam powinieneś mieć ustawienie napięcia ilość cel a potem ładowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 spokojnie już znalazłem lepszy sposób :twisted: po prostu przyciąłem troszkę wtyczkę belancera w pakiecie i wchodzi bez problemu Wcale nie lepszy, bo wtyczka wchodzi na wcisk wyginając piny balansera, a do tego istnieje możliwość jej odwrotnego włożenia... Ja podałem sposób pewny, ale u nas prowizorki zawsze były lepiej widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 to nie prowizorka tylko pomysłowe rozwiązanie piny od belansera się ani troszkę nie wyginają, wtyczka wchodzi dosyć ciasno, nie ma możliwości odwrotnego włożenia wtyczki.. wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 to nie prowizorka tylko pomysłowe rozwiązanie Jasne Ja podałem sposób pewny, ale u nas prowizorki zawsze były lepiej widziane. True Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 witam Kolegów. mam problem ... chcę naładować pakiet ale jak go podłączam do belancera i ustawiam ładowarkę i wciskam przycisk START aby zaczęła ładować pojawia mi się taki komunikat: The voltage of one of the cell in the Li-Pol batery pack raised the limit. i ładowarka nie chce ładować i zaczyna piszczeć. PS: napięcie na poszczególnych celach: 3,6V 3,6V 3,6V więc powinno być wszystko ok :? macie jakiś pomysł aby temu zaradzić :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Sprawdz wtyk i kable czy nie ma luzu na polaczeniu z ladowarka. Podlacz inny pakiet - sprawdz czy gniazdo w balanserze nie jest uszkodzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 To jest ten pakiet z przerobioną wtyczką i jego pierwsze ładowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Jeżeli tak, to żeś fajny sposób znalazł, i skoro dobrze wchodzi to zapewne zwarcie jakieś ma :twisted: Zrób jak inni i nie kombinuj bo to bez sensu :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Witam. Kupiłem sobie wtyczkę do belancera żeby przelutować ja w tym pakiecie... teraz tylko powiedzcie mi który kabel z którym podłączyć: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 nie mam pojęcia po co ci nowa wtyczka. Zamiast przełożyc kabelki musisz dodatkowo lutować. Ale skoro tak. Sprawdź opis na ładowarce przy balanserze. Gdzie jest (+) a gdzie (-) i podłącz nową (lub starą) wtyczkę tak, aby pomiędzy kablami były następujące napięcia: czarny - żółty - 3,7V żółty - niebieski - 3,7V .............................czarny - niebieski - 7,4V niebieski - czerwony - 3,7V .....................czarny - czerwony - 11,1V (napięcia na celach zależą od stanu naładowania pakietu.) Przewód czarny to (-) Przeczytaj również to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.