mecenas Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Witam. Mam takie pytanie do znawców: Czy potrzebne jest załączenie ssania przy odpalaniu silnika benzynowego rozrusznikiem? Silnilk wyposażony w typowy gaźnik Walbro. Rozrusznik ręczny, ale mocny z przekładnią. W saito FG60 nie było w ogóle ssania, ale też wyposażony jest w inny gaźnik, i w instrukcji zalecane było uruchamiać rozrusznikiem. Obecnie mam boxera z gaźnikiem Walbro i zastanawiam się czy ssanie jest konieczne skoro i tak będę odpalać z rozrusznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Witam Wojtku mam NGH 38 gf DLE30 DLE 55 I MVVS 30 jeśli jest to pierwsze odpalanie w dniu to MVVS i DLE 55 daje sanie pryknie cofam sanie i odpala w pozostałych przypadkach nie używam ssania ( choć po 2-miesięcznej przerwie do NGH musiałem odpalać na ssaniu , ale on dopiero przepalił 2 L drugiego co ma przepalone ponad 10 l odpaliłem bez ssania ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Witam Wojciechu . W gaźnikach Walbro jest zastosowana membranowa pompa paliwa , układ składa się z membrany pompującej i duch zaworków . Jeśli układ ten jest "suchy" to skuteczność tej pompki do wywołania podciśnienia powietrza jest niewielka , tak więc nie ma szans ażebyś zassał paliwo ze zbiornika . Widziałem silniki bez klapki ssania ale wstępne zalanie gaźnika paliwem odbywało się przez wywołanie nadciśnienia w zbiorniku (facet dmuchał powietrze do zbiornika przez wężyk). pozdrawiam roman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Dzieki za odpowiedzi, silnik już "siedzi" w modelu i na wszelki wypadek wypuściłem cięgno ssania (ten pręt obok serwa gazu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Witam Jak masz możliwość to zainstaluj serwo do dźwigni ssania , pozbędziesz się tej dyndającej szprychy . pozdrawiam roman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi