kogutos Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Chcialbym zwiezc z Polski swoja Sanwe do UK. Nie wiem czy przepuszcza to na lotnisku.Teoretycznie w regulaminie lini lotniczych widnieje zapis zabraniajacy przewozenia elektroniki itp. Jednak jak lecialem z Polandii to zabralem np: dekoder telewizyjny i goscio przy rentgenie tylko spytal czy to dekoder i puscil dalej.Ciekawe jak potraktowaliby apke w komplecie? Znajac realia poronionego terminalu Etiuda gdzie kazdego traktuje sie jako zamachowca moga uznac ze aparatura z serwami i odbiornikiem to bomba wodorowa. Mnie jak lecialem kazali sie rozebrac do podkoszulka a w mojej bluzie ich aparatura przeswietlajaca wykryla kilkadziesiat ostrzy nozy. :crazy: Ludzie musza sciagac buty i paski ,zegarki.Jedną reką trzymajac spodnie i na bosaka przechodzą przez bramke. Pisac do nich nie mam zamiaru bo po pierwsze: na odpowiedz czeka sie min. 4tyg a po drugie: nie bedą wiedzieli o co mi biega i co jest ta aparatura modelarska. Dzwonic tez nie mam zamiaru: 3,07 za min polaczenia--- TANIEEE LINIE A CO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Tu chyba jedynie możesz się ratować tak, że ja sobie wyślesz na dany adres przed odlotem, ewentualnie poprosić kogoś żeby ci wysłał po przybyciu na miejsce. W mirę tanio i bez stresu na lotnisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Ja przewoziłem, ale w bagażu głównym. Zero problemu. Jednak obyło się bez problemu. Jak weźmiesz do osobistego, mogą nie przepuścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 A w głównym to podejrzewam że najlepiej zabezpieczyć to gąbką lub jak masz walizką na nadajnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 lub jak masz walizką na nadajnik i zapłacisz majątek za WAGE Ja apkę przewoziłem w bagażu podręcznym bez kłopotów, za 4dni prawdopodobnie sprawdzę znów czy da rade Chociaz mammuth mówił że coś mi załatwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 To chyba nie powinno byc problemow.Ja zostaje w UK ale moja luba sie wybiera na kilka dni do polandii.I chce zeby odebrala moja apke z komisu i mi przywiozla.aparatura siedzi w oryginalnym styropianowym opakowaniu sanwy.Trzeba ja po prostu wlozyc do bagazu rejestrowanego (głównego).I jakby co to zawsze moze gosciowi otworzyc i pokazac jak bedzie mial jakies watpliwosci po przeswietleniu.Moze sie uda. Po prostu siedze tu i zaczynam teksnic za lataniem a przywiazalem sie do mojej Rd6000 i bardzo ja lubie a szkoda ja sprzedawac za jakies marne pieniadze.A namierzylem sobie Exterke z firmy Top Gun. Taki bzyczek elektryczek.Nie przepadam za elektrykami ale z braku laku....... Chcialem jej wsadzic moj odbiornik i latac z moją apką. Szukalem o niej po necie troche info ale prajktycznie nic nie ma (jeden filmik na tubie i zero info na necie). Moze ktos z Was cos powie na ten wynalazek. Dodam ze tutaj wyboru strasznego nie ma. Wiec zostaje mi ta Exterka, Dynam Focus albo Cesna wszystko EPP z bezszczotkami. http://www.marionvillemodels.com/radio-controlled-models/aircraft/Top-Gun-Park-Flite-Extra-330L-RC-radio-control-plane---Ready-To-Fly---TGP0050-RTF/product.aspx Wzialbym sam platowiec ale nie wiem jak wyglada sprawa popychaczym,snapów,dzwigni etc. A tutaj to nie ma tak ze w 15 min dojezdzam to sklepu modelarskiego i mam snapow,popychaczy i innych drobiazgów do wyboru do koloru.Tutaj w tych sklepach,ktore znalazlem to z reguly gotowce tylko sa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 W dawniejszych czasach ten modelik bezproblemowo zaliczył Egipt: http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=5652&postdays=0&postorder=asc&start=18 A "prześwietlanie" było nawet przy wejściu do hotelu. Wszystko zależy od okoliczności, konkretnych przepisów chyba nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Poszperalem i wszystko z galanterii jest na ebayu. Takze chyba wezme sam platowiec i zrobie pod siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Chociaz mammuth mówił że coś mi załatwi Mammuth wyslal Ci nawet wiad. na skype - ZE ZALATWIL - i radyjko i latadla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 aparatura srapka? :jupi: Ludzie musza sciagac buty i paski ,zegarki.Jedną reką trzymajac spodnie i na bosaka przechodzą przez bramke. Oooo to dokładnie jak ja Tylko trzeba dodać jeszcze ... spieszą się mając tylko kilkanaście minut na przesiadkę i przejechanie całego lotniska pociągiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Lotu mam 2,3 h a na durną odprawe musze byc 2 h wczesniej.Traktuja ludzi jak bydlo.Wstyd po prostu przed obcokrajowcami.Godzina stania w kolejce ( teraz sobie wyobrazcie ja i dziewczyna + dwie wielkie walizy+dwa razy podreczny= 80kg bagazu) godzina stania w kolejce plus nastepna godzina do zakonczenia odprawy. Lecialem samolotem dwa razy po 14h ale po tej odprawie na etiudzie bylem bardziej zmeczony. Musialem sie rozebrac.Zapiszczala moja bluza :crazy: :crazy: :crazy: wiec mnie wzieli na bok i przeszukanie (jakis gosc mnie obmacywal) a bluza pojechala na przeswietlenie.Nagle zrobil sie jarmol zlecialo jeszcze dwoje straznikow twierdzac ze urzadzenie pokazalo ze mam w bluzie kilka ostrzy nozy :crazy: :crazy: :crazy: . Zaczeli ta bluze macac,szukac jakis wszywek,potem jeszcze raz na przeswietlenie. Ja juz stalem z boku (spocony,zmeczony,smierdzacy) krzyknalem do nich zeby sobie ta bluze wzieli i dali mi spokoj.Zrobili taki cyrk i taki wstyd ze szok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Ja przewoziłem, ale w drugą stronę, to znaczy z Hong Kongu do Polski, przez Londyn. Ponieważ o utratę bagażu głównego łatwo, a odszkodowanie potem jest śmieszne, więc aparaturę 2.4, odbiornik, żyro, serwo i pakiet 4000 mAh (na prześwietleniu pewnie wygląda jak bomba) wsadziłem do podręcznego. Nikt z nawet nie pisnął po prześwietleniu, za to tradycyjnie londyńscy służbiści kazali ściągać buty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Oj tak buty mmmm... Jak ja to lubie ... A jak juz siedze 12h na lotnisku bo lot odwołali i mi każą sciagac buty to sa tak uśmiechnieci ... Prawie jak ja ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.