Phacot Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Witam, obecnie jeszcze jestem laikiem w tych sprawach ... bardzo zależy mi na podpięciu RC do Latającego skrzydła Disco Parrot. Disco Parrot musi otrzymać dane w protokole SBUS, SUMD lub MPCC - nie obsługuje DSM ( nie mam pojęcia w jakim protokole nadaje 9XR ) Podpięcie radia do Disco chyba jest niezbędne by wykonać nim zaplanowaną wcześniej misję w ADRUPILOT .... Posiadam w domu 9XR pro, FrSky DJT, FrSky V8FR-II - Może ktoś coś doradzi ..... pozdrawiam
ksdl Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Musiałbyś zmienić moduł na FrSky XJT i odbiornik na FrSky XM+ albo Jumper R1, sam nadajnik 9XR PRO może zostać.
Phacot Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Dziękuję Krzyśku za odpowiedź i proszę jeszcze o radę ... zastanawiam się nad sprzedażą całości i kupienia czegoś innego ... planuję używać sprzętu pośrednio do zarabiania pieniędzy, więc nie chcę kupować badziewia - ale z drugiej strony nie wiem czy plany się zrealizują i nie chcę inwestować większej kasy ... będę latał nad lasami w trybie AUTO w odległości ode mnie do 1 - 1,5 kilometra .... Widziałem na YouTube jak: - gość sterował Disco Parrota poprzez FrSky i6s - zastanawiam się czy jest to wystarczająca aparatura poprzez niską cenę - na allegro za 299 zł można ją kupić .... https://allegro.pl/oferta/flysky-fs-i6s-2-4g-10ch-afhds-2a-ekranem-dotykowym-8745332934?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_KRK_PLA_Kolekcje+i+Sztuka+-+Kolekcje_+_top_&ev_adgr=Modelarstwo&gclid=EAIaIQobChMI_dLvzs376AIVTZSyCh11PgjNEAQYAyABEgIRsPD_BwE - drugi gość ( raczej profesjonalista ) używa do podpięcia Disco FrSky Taranis q x7 - cena wyższa więc chyba również sprzęt o wiele lepszy ... na allegro za 550 zł .... https://allegro.pl/oferta/aparatura-frsky-taranis-q-x7-piano-black-czarna-9040951460?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_KRK_PLA_Kolekcje+i+Sztuka+-+Kolekcje_+_top_&ev_adgr=Modelarstwo&gclid=EAIaIQobChMI7uXJrM_76AIVBsqyCh1_dgnEEAYYAiABEgKFXfD_BwE - Są też na Allegro takie sprzęty ... czy jest to warte zachodu .... ma S-BUS https://allegro.pl/oferta/10-kanalowa-aparatura-cyfrowa-at9s-2-4-ghz-mode-2-8822039565 Dziękuję jeszcze raz za poświęcony czas i poradę którą aparaturę wybrać. Pozdrawiam
ksdl Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 FS-i6s to FlSky a nie FrSky, po dokupieniu modułu i jednego z odbiorników który ci podałem będziesz miał radio o zasięgach takich jak w FrSky Taranis Q-X7 bo to moduł tego samego producenta i ten sam system kodowania. Twoj stary moduł to też FrSky ale kompatybilny tylko ze starszymi odbiornikami bez S-BUS. Odbiornik z S-BUS tak czy siak ci potrzebny. Co do Radiolinka to odbiorniki mają S-BUS, ale ten z tego zestawu jest tylko jedno antenowy, dodatkowo są "pełnowymiarowe" a tobie wystarczy miniaturowy z samym wyjściem S-BUS, taki jak ci podałem wcześniej. Co do parametrów to musiałby wypowiedzieć się ktoś kto na Radiolinku lata.
Phacot Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Dziękuję za odpowiedź ... w takim razie poszukam FrSky XJT i odbiornika takiego jak poleciłeś ... Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Łukasz
Rekomendowane odpowiedzi