instruktor Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Ja co prawda dziś nie polatałem ale wychodzac wczoraj ok 16 z modelarni widziałem stos rysunków.Dzis wszedłem o tej samej porze i trochę mi szczena klapła ,oto co zobaczyłem Zastanawia mnie kiedy on to zrobił. Na codzień Artur lata śmigłowcem (Lama z silnikiem 7.5) ale 'skrzydlaki ' to tylko zdepronu.Czy ten "twór"można nazwać "skrzydlakiem" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Do tego będzie Napęd tunelowy? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 .Czy ten "twór"można nazwać "skrzydlakiem" ? Jakoś skrzydeł nie widać. :lol2: Może to będzie depronowy śmigłowiec? Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Do tego będzie Napęd tunelowy? :?: tego mi jeszcze Artur nie zdradził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 toż to Sokół Millennium znany wszystkim fanom Gwiezdnych Wojen http://pl.wikipedia.org/wiki/Sok%C3%B3%C5%82_Millenium http://blogs.sun.com/kevin/resource/m-falcom.gif a jeśli chodzi o napęd to oczywiste, że nadprzestrzenny :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Do tego będzie Napęd tunelowy? To pewnie jest zapasowy kadłub do lamy, gdyby teraźniejszemu się coś stało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Lama to jedna para kaloszy a Sokół to druga ,ale rzecz w tym kiedy on(sokół) powstał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Praca się zaczęła więc loty skończyły. A Sokół to będzie jakiś eksponat czy rzeczywiście poleci do innej galaktyki? Motylasty będzie musiał trochę unowocześnić swą stronkę depronową aby jakiś statek kosmiczny dorzucić... :lol2: Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Sokól jak najbardzie przewidziany jest do "ulotnienia' tyko problem stanowi napęd "nadprzestrzenny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Witam sylwestrowo problem stanowi napęd "nadprzestrzenny" Eeeee... po odpowiedniej ilości płynów wzmacniających to nie tylko Sokół ale i autor tego wynalazku będzie latał ;D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 A mi w tzw. międzyczasie wyzdrowiał synek i lataliśmy wczoraj wieczorem przed zachodem w trakcie i parę minut po zachodzie słońca. A że było bezchmurnie to biliśmy rekordy wysokości. Mój TOTO-0 i Piper J3 jeszcze nigdy tak wysoko nie latały. Fajnie odbłyskiwała folia na modelach od refleksów zachodzącego słońca. W końcu w moim TOTO-0 padło łożysko w silniczku. Mój syn latał Piperem 45 min. a ja TOTO-0 około 30 min. Ostatnie loty w roku 2008 - roku naszych początków modelarskich , ech jak ten czas leci.... :wink: Darek PS - Latał ktoś jeszcze w Sylwestra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Ja! Również o tej porze, ale na Babicach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Ja! Również o tej porze, ale na Babicach . To fajnie - myślałem , że wszyscy tylko o imprezie wieczornej myśleli i co najwyżej latające race i rakiety będą puszczanie i bynajmniej nie RC. Teraz jak ULC dobrał się do Babic to chyba ruch lotniczy nie przeszkadza modelarzom. :wink: Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.