Skocz do zawartości

[P] Plany Sopwith Pup 1200-1400mm

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję planów wykonawczych modelu Sopwith Pup lub Camel o rozpiętości 1200-1400mm.Mile widziane w wersji elektronicznej.Chętnie odkupię takowe plany.

Gość slawekmod
Opublikowano

Wielkie dzięki Krzysztofie, oczywiście że reflektuję.Szczegóły na PW.

• 1 miesiąc temu...
Gość slawekmod
Opublikowano

Temat odświeżam ponieważ nadal poszukuję tych planów.

Opublikowano

W jednym z czeskich pism były plany. Zeskanowałem sobie ale nie wiem gdzie podziały się skrzyda :?: Tak to wygląda:

spowitchpuppoprawiw2.jpg

w800.png

Rozpiętość skrzydeł ; 1450mm, masa 3,4 kg, silnik 6,5 cm3

Gość slawekmod
Opublikowano

Dzięki Panowie za pomoc, będę się musiał rozejrzeć za planami za granicą lub sam coś wyrzeźbić na podstawie dostępnych rysunków.

Gość slawekmod
Opublikowano

Fokker, ten też mógłby być.Chcę zrobić pół makietę z okresu I WW.

Opublikowano

No to masz już prawie gotowy plan. Mailem mogę to przesłać - ma ponad 3MB. nie wiem tylko gdzie skrzydła sie podziały, ale z tym to już nie problem bo w necie jest sporo rysunków.

Gość slawekmod
Opublikowano

Dzięki Irek.Mail slawekmod@op.pl

Opublikowano

Jeśli byś chciał skorzystać z papierowych planów Struttera- takich samych jak te od Irka (kompletne ze skrzydłami) to mogę Ci je pożyczyć. Wystarczy, że wrzucisz swoje namiary do mnie na PW i powędrują na wycieczkę do Ostrowca

Gość slawekmod
Opublikowano

Fokker dostałem plan, dzięki.

Rob Mc Fly,Olo Wam również dziękuję, chętnie skorzystam z tych planów.Pożyczyłbym ewentualnie odkupiłbym skany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.