pjk11 Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Opublikowano 28 Maja 2020 3 godziny temu, Patryk Sokol napisał: Niemniej - sporo więcej można było wyciągnąć z tego quada zmieniając jedynie pakiet i zmieniając ustawienia na sensowniejsze (bo teraz masz czystą wanilię). Pewnie tak, tylko ze te silniki są stare (3lata). Luzy na wale +- 0.3mm. Pozdrawiam
pjk11 Opublikowano 30 Maja 2020 Autor Opublikowano 30 Maja 2020 Dzisiaj troche popróbowalem tego quada jeszcze na starych silnikach (nie mam jeszcze baterii 100C), ale z Twoim diffem i zauważyłem prawie 2x większy pobór pradu (telemetria CRSF) i cieple silniki po 5min lotu (na starych ustawieniach byly zimne po locie). Tak ma być?
Patryk Sokol Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Silniki ciepłe być mają (bo w końcu po to moment mają, żeby z niego korzystać). Powiedz mi - czy spadł czas lotu, czy tylko masz większe piki prądowe?
pjk11 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2020 Czas lotu spadł z ok. 7min do 5min. Pików nie mam jak zmierzyc. jakosc lotu nie bardzo sie zmieniła (subiektywne odczucie). Dzisiaj zakladam te 2205 silniki i potem zdam relacje. Pozdrawiam
Patryk Sokol Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Wygląda jakby drgania od dojechanych łożysk psuły zabawę. Testuj nowe silniki.
pjk11 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2020 Niestety stała sie mała katastrofa. Podczas wymiany silników uszkodziłem taki ESC (Readytosky 35A): Odpadłl pad od sygnału, nie wiem gdzie podlutować sie dalej. Dzwonilem do sklepu w którym go kupiłem, ale tego modelu juz nie ma jest taki: https://avifly.pl/pl/esc-regulatory/ReadyToSky-35A-LED Czy mógłbym podmienic ten jeden regiel? Pozdrawiam
Patryk Sokol Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Możesz podmienić. Na BLHeli-32 różnicy nie będzie między reglami.
Rekomendowane odpowiedzi