pjk11 Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 3 godziny temu, Patryk Sokol napisał: Niemniej - sporo więcej można było wyciągnąć z tego quada zmieniając jedynie pakiet i zmieniając ustawienia na sensowniejsze (bo teraz masz czystą wanilię). Pewnie tak, tylko ze te silniki są stare (3lata). Luzy na wale +- 0.3mm. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 30 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Dzisiaj troche popróbowalem tego quada jeszcze na starych silnikach (nie mam jeszcze baterii 100C), ale z Twoim diffem i zauważyłem prawie 2x większy pobór pradu (telemetria CRSF) i cieple silniki po 5min lotu (na starych ustawieniach byly zimne po locie). Tak ma być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Silniki ciepłe być mają (bo w końcu po to moment mają, żeby z niego korzystać). Powiedz mi - czy spadł czas lotu, czy tylko masz większe piki prądowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Czas lotu spadł z ok. 7min do 5min. Pików nie mam jak zmierzyc. jakosc lotu nie bardzo sie zmieniła (subiektywne odczucie). Dzisiaj zakladam te 2205 silniki i potem zdam relacje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Wygląda jakby drgania od dojechanych łożysk psuły zabawę. Testuj nowe silniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Niestety stała sie mała katastrofa. Podczas wymiany silników uszkodziłem taki ESC (Readytosky 35A): Odpadłl pad od sygnału, nie wiem gdzie podlutować sie dalej. Dzwonilem do sklepu w którym go kupiłem, ale tego modelu juz nie ma jest taki: https://avifly.pl/pl/esc-regulatory/ReadyToSky-35A-LED Czy mógłbym podmienic ten jeden regiel? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Możesz podmienić. Na BLHeli-32 różnicy nie będzie między reglami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi