VJ_Adams Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 na Allegro jest to folia carbon, bardzo fajna też takowa posiadam, klei się na każda powierzchnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszp Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Waga do lotu: 180g Obciążenie pow.: <13g/dm^2 Myślę, że nie wyszło to najgorzej. Fotki gotowego modelu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszp Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Oblatałem dzisiaj model. Lata bardzo fajnie, choć ze względu na jego małą wagę jest dość niestabilny przy większych podmuchach wiatru. Po paru minutach wczułem się na tyle w model, że już bez problemu nim latałem. Naprawdę model daje dużo frajdy z latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 No, śliczny wyszedł. Nic tylko pochwalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Hehe a powiedz jeszcze czy lata tak jak myślałem? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszp Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Przy oblocie była temperatura -6*C więc nie sprawdziłem wszystkich możliwości. Ale myślę ze powinien latać tak jak myślałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ładny model i ładne zdjęcia. Na drugim od dołu widać coś wystającego z pola,mnie zawsze przyciągały takie rzeczy i choć miałem hektar wolnego pola to i tak trafiłem taki słupek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Mnie to też zastanawiało. Doszedłem do wniosku, że to kibel. Taki lotniskowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Niestabilność w locie przy podmuchach wiatru może wynikać z zerowego wzniosu płata. Ja wiem, że są lotki a model ma służyć też do akrobacji, ale 1-2 stopnie wzniosu przynajmniej troche mogłyby pomóc, a w akrobacjach nie przeszkadzają. W mojej Pandzie 1,6m mam wznios i lotki i kręci beczki jak szalona Ale - jeśli nie przeszkadza to w lataniu, to nie ma o czym mówić. Model prezentuje się naprawdę elegancko - moje gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszp Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Niestety muszę sprzedać ten model Aukcja pod adresem: http://allegro.pl/show_item.php?item=531516022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Kat zaklinowania skrzydla powinien byc 2-3 o w stosunku do statecznika poziomego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.