VJ_Adams Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 na Allegro jest to folia carbon, bardzo fajna też takowa posiadam, klei się na każda powierzchnie.
lukaszp Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2009 Waga do lotu: 180g Obciążenie pow.: <13g/dm^2 Myślę, że nie wyszło to najgorzej. Fotki gotowego modelu:
lukaszp Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2009 Oblatałem dzisiaj model. Lata bardzo fajnie, choć ze względu na jego małą wagę jest dość niestabilny przy większych podmuchach wiatru. Po paru minutach wczułem się na tyle w model, że już bez problemu nim latałem. Naprawdę model daje dużo frajdy z latania.
Mareq Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 No, śliczny wyszedł. Nic tylko pochwalić.
TEQ Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Hehe a powiedz jeszcze czy lata tak jak myślałem? ;D
lukaszp Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2009 Przy oblocie była temperatura -6*C więc nie sprawdziłem wszystkich możliwości. Ale myślę ze powinien latać tak jak myślałeś.
olo Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ładny model i ładne zdjęcia. Na drugim od dołu widać coś wystającego z pola,mnie zawsze przyciągały takie rzeczy i choć miałem hektar wolnego pola to i tak trafiłem taki słupek
Tomisław Piotr Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Mnie to też zastanawiało. Doszedłem do wniosku, że to kibel. Taki lotniskowy.
Pawel_W Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Niestabilność w locie przy podmuchach wiatru może wynikać z zerowego wzniosu płata. Ja wiem, że są lotki a model ma służyć też do akrobacji, ale 1-2 stopnie wzniosu przynajmniej troche mogłyby pomóc, a w akrobacjach nie przeszkadzają. W mojej Pandzie 1,6m mam wznios i lotki i kręci beczki jak szalona Ale - jeśli nie przeszkadza to w lataniu, to nie ma o czym mówić. Model prezentuje się naprawdę elegancko - moje gratulacje
lukaszp Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2009 Niestety muszę sprzedać ten model Aukcja pod adresem: http://allegro.pl/show_item.php?item=531516022
Jerzy Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Kat zaklinowania skrzydla powinien byc 2-3 o w stosunku do statecznika poziomego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.