MadA Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Cześć!Posiadam nadajnik i odbiornik zakupiony z pewnego chińskiego sklepu, jednak występuje problem z ich komunikacją, a nie do końca wiem jak sobie z nim poradzić ani jak sprawdzić co jest tego przyczyną.Odbiornik podłączony jest w konfiguracji bind przez dołączoną do niego zworką.Nadajnik posiada z tyłu przycisk bindowania (a przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie było żadnej instrukcji) pozwalający na połączenie go z odbiornikiem. Po przytrzymaniu, dioda zaczyna szybko migać.Niestety nic się nie dzieje i nie wiem jak podejść do tego problemu.Czy mieliście podobny problem i wiecie jak sobie z nim poradzić lub co zrobić w tej sytuacji? VID_20200622_120001.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horeszko14 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Co to dokładniej za model tego flysky'a? Instrukcje powinno bez problemu dać się znaleźć w internecie i będzie wiadomo co to za przycisk. Przycisk bindowania na nadajniku przytrzymaj podczas jego włączania, może jeśli przytrzymujesz go na włączonym już nadajniku to zamiast w tryb bindowania wchodzi w tryb range test ale tego się nie dowiem póki nie będzie wiadomo co to za model nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadA Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Odbiornik: Flysky FS GR3E - Link Nadajnik: Brak nazwy - Link W sprawie instrukcji nadajnika odzywałem się bezpośrednio do producenta, jednak nie otrzymałem odpowiedzi Jeżeli chodzi o próby włączania bindowania to próbowałem na dwa sposoby: 1 - wciskam przycisk na załączonym już pilocie i wtedy wchodzi w tryb "migającej diody" taki jak na filmie 2 - wciskam przycisk jeszcze przed załączeniem pilota, wtedy zapalają się wszystkie diody Niestety obie te metody nie pozwoliły mi połączyć się z odbiornikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Jak wy to chcecie połączyć skoro nadajnik nie jest przeznaczony do tego odbiornika (nie ten rodzaj modulacji). To NIE ma prawa się połączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horeszko14 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zakładałem, że nadajnik też jest od flysky stąd mój błąd. Myślałem, że wszystko jako komplet zostało kupione więc no niestety nie połączysz jednego z drugim tak jak wspomniał oki188. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadA Opublikowano 24 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Ok, dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi