marcin133 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Jedyne odstepstwo jakie poki co zakladam to zastanawiam sie nad zmiana profilu. Z tego co mi wiadomo makiety latające posiadają właśnie takiego typu odstępstwa od oryginału. Przecież makieta ma nie tylko dobrze wyglądać ale i dobrze latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 gdzies w moim archiwum mialem mixery V na procesorze PIC508A . Chyba ze dwa zrobiłem w czasach przedfutabowskich .Jest to na tyle ciekawe ze można by zrobic takie zagi . Chyba mnie ten pomysł porywa . tylko czemu by to miało służyć ? chyba ze jest jakis ciekawszy model . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 tylko czemu by to miało służyć ? chyba ze jest jakis ciekawszy model . Ano temu ze taki uklad w Tzagim i w kazdym latajacym skrzydle pozwala na plaski skret jak na sterze kierunku ( bez pochylenia ) i daje mozliwosc zrobienia kilku figur akrobacjii nieosiagalnych dla tzagiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 tylko czemu by to miało służyć ? chyba ze jest jakis ciekawszy model . Ano temu ze taki uklad w Tzagim i w kazdym latajacym skrzydle pozwala na plaski skret jak na sterze kierunku ( bez pochylenia ) i daje mozliwosc zrobienia kilku figur akrobacjii nieosiagalnych dla tzagiego Tylko Pamiętaj Rapier, że płaski zakręt możliwy jest tylko przy korekcji lotkami. Inaczej przy każdym "płaskim" zakręcie tylko sterem kierunku będzie towarzyszyć przechylanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 trochę przeanalizowałem temat i niestety gotowca tu sie nie da zastosować . Należy pisać program do kontrolera podobny do V ale z inaczej rozmieszczonym 0 . Na razie nie mam czasu ale nęci mnie ten temat np. jako ciekawe hamulce do szybowca itp. Może jakieś pomysły zastosowań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scalak Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Z deka za późno ale może się przyda komuś: http://www.rcpowers.com/davexplanes/x-36.htm Generalnie polecam zobaczyć stuff tego gościa na youtube. Stuff jakiego użył kolo do tego modelu: THE X-36 POWER SYSTEM: Motors/ESC: (2) Welgard SUPER SONIC V2s with (2) 30A ESC Props: (1) 6x4 (1) 6x4 reverse rotation Batteries: (2) 11.1v 2200mAh 15C Lithium Servos: (11) Metal Gear Servos Gyros: (2) Esky Gyros (yaw and roll) Receiver: (2) Spectrum AR6000 Transmitter: The Original DX6 Foam: 6mm Depron Gotowego schematu może nie znajdziecie ale na pewno coś Wam to pomoże. Najciekawsze jest to, że gość wsadza ostatnio żyro do każdego modelu Przy okazji zobaczcie sobie początek tego filmiku Może i nie ma w nim sterowania oporowego ale zobaczyć można przeca to B2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 musze to dokladnie zobaczyc ale nie ma informacji jak rozwiazali to hamowanie oporowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.