Wojciech Hatowski Opublikowano 14 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Witam Jak w temacie. Zapłon silnika benzynowego pięcio cylindrowego zakłóca pracę serw. Jakieś pomysły ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RV4 Opublikowano 28 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Zastosuj Kolego filtry ferrytowe,oraz zmień umiejscowienie zapłonu by był jak najdalej od serw i odbiornika.Minimum 30cm,na wszystkich sieje?,jeśli tak dla próby zmień serwo na inne,jeśli pomoże masz odpowiedź,u mnie pomogło kiedyś jak klapy miałem na Y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 30 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Może to nie zapłon a któraś z "fajek" . Z tego powodu uszkodziłem nowy model, a serwa chodziły jak chciały. Tak miałem w RCGF 10 , i to był problem w tych silnikach. Na RCGroups doradzano wymienić sprężynkę w fajce i zacisnąć obudowę fajki na świecy metalową opaską. U mnie to pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi