Skocz do zawartości

[P]plany do katany pod 600ke depron

Arkadiusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
MacFlyer

Nie wprowadzaj kolegi w błąd. Ten model na 600 nawet się nie wzniesie. Silnik waży tyle co model z akumulatorem powinien ważyć. 1m model depronowy na 600 nie widzę tego dobrze :| Ten silnik to do motoszybowców 2m.

Opublikowano

Arkadiusz ,daj sobie spokój z tą 600-tką .toż to waży "pół tony"i żre pradu jak mały smok .Pomyśl lepiej o 3F dużo lżejszy i wydajniejszy przy połowie poboru prądu.

Nawet do motoszybowca bym tego nie włożył (kiedyś miałem)

Opublikowano

Lubart ja sobie przewinełem uzwojenie silnika na grubszy przekruj uwiez mi chłopie nie chciał byś zeby snigło cie udezyło w reke na maksymalnych obrotach ja sie juz przekonałem grubszy przekruj drutu przy tej samej ilości uzwojen i napiećiu to tez wiekszy pobór prądu a prąd dzielimy przez napiećie i wychodzi nam moc w [W](watach)

Opublikowano

Szczepciu kochany ......... paru lehnerów , kellerków i innych tam archaicznych motorków nie oddał bym za te nowo- wszesne 3 FFF takie czasy nastały muza z emepe-czy silniki czy-fazowe.... tylko my nadal jednozafowi ....... człowiek to przezytek .....

EDITT

Lubart ja sobie przewinełem uzwojenie silnika na grubszy przekruj uwiez mi chłopie nie chciał byś zeby snigło cie udezyło w reke na maksymalnych obrotach ja sie juz przekonałem grubszy przekruj drutu przy tej samej ilości uzwojen i napiećiu to tez wiekszy pobór prądu a prąd dzielimy przez napiećie i wychodzi nam moc w [W](watach)

fakt jestem nawalony ale prawo łoma sie niezmieniło ...

ciało ciśnięte nałoże treci na opo ......... acha nie to forum,,,

moc oblicza się mnożąc napiecie x prąd / sprawność silnika ,,,dla szczotkowców nigdy wiecej niz 65% realnie na wale

Opublikowano

Co Z tego jak to właśnie waży 230g, a tyle powinien ważyć model ze wszystkim prócz akumulatora. Ja ręki bym nie włożył nawet pod silnik o niskim KV, nie jestem samobójcą i palce mi są miłe :devil:

Opublikowano

Witam

Jaki silniczek z oferty Hobbycity byłby odpowiedni do tej Katany 3D ?

Czy coś takiego TowerPro BM2409-12T / 25A BEC/ 9x4.7 Prop Combo lub

TowerPro 2406-21 Brushless Outrunner ?

Pakiet zasilający 3S - 1300 mAh 20 S .

Pozdrawiam

Mariusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.