Artemis3 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 NIE!!! Proszę, wyjdzie 250g. Ja zalecam przecięcie płata podłużnie i wklejenie miedzy 2 połowy przez całą długość płaskownika 3x1, a potem na krzyż zamontować owęglowanie z prętów 1.5mm. (w miejscach przecięcia się prętów dać podpórki prostopadle do płata) http://www.artbem.pl/aeromodelklub/photos/image/185 http://www.artbem.pl/aeromodelklub/photos/image/179 http://www.artbem.pl/aeromodelklub/photos/image/160 (mój model z resztą ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 4 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 W tym modelu (również outdoor) dajesz 1 płaskownik na natarcie i 1 płaskownik na "spływ", w sensie na to moejsce gdzie potem przyklejasz lotkę. Plus wykrzyzowania - wszystko jest na zdjęciach. Na dwór też się nadaje, z takim założeniem model był w ogóle robiony... Wystarcza z powodzeniem. Rurka 4mm? W życiu, chyba że chcesz cegłę. Zrób tak jak jest w planach i jak ja robiłem. Ten model waży 140g gotów do lotu - nie zapominaj o tym. EDIT: Ten model z depronu 6mm? No to cegła jak nic. Przy tych wymiarach zapomnij o normalnym laaniu, bo będzie zasuwal jak głupi. Z 6mm to ja robiłem deprony ponad 1m i były i tak za ciężkie (jak dla mnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Dzięki koledzy Paweł jak byś mógł daj pkt. pomógł Artemistowi jeszcze raz dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 4 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Paweł jak byś mógł daj pkt. pomógł Artemistowi Dostał. Ale przeczytaj to, co ja napisałem - ten model jest za mały na depron 6mm, nawet jeśli ma być na dwór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Pawel_W, Witam, Mam pytanko, jak długo szalejesz tym modelem na tym pakiecie?Będę robić ten model i chciałem dać pakiet zippy 7,4v 800mah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 pakiet 400mah z tym silnikiem i śmigłem to ~10 minut, ja na tym silniku i pakiecie 360 latam 8-10 minut, w zależności od tego jak, ale takim modelem nie lata sie na gazie więc nieraz i 12 minut latałem Obstawiam że Paweł podobne wyniki ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 OK. To co powiecie na taki akumulator :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 na podwórko okej, ale ja bym kupił (zresztą mam takie) http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7303 na halę weź 350 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 31 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 jak długo szalejesz tym modelem na tym pakiecie?Będę robić ten model i chciałem dać pakiet zippy 7,4v 800mah Do tego modelu najlepiej sprawdzi się pakiet 350-360mAh. Modelik jest naprawdę mały, nawet w porównaniu z Jaczkiem Krzyśka H. Maksymalnie z masą w dół - 360 będzie OK. Co do czasu lotu - na silniku 3020-1800 (w Jaczku Krzyśka) przy modelu 160g to około 6-7 minut lotu. Wszystko zależy od silnika - przykładowo 2204-14T (Turnigy) wcina sporo mniej prądu a do tego modelu bedzie świetny. Ja bym szedł w małe pakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 A czy lepiej jest zrobić ten model z EPP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Nie. EPP jest za wiotkie (3mm gnie się jak papier) i jest cięższe od depronu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Tak myślałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 cięższe od depronu niekoniecznie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.