kuzynek Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Cześć, Może ktoś jest mnie w stanie nakierować. Nagrywam sobie filmy HD kamerką. Zbieram podstronie aparatury FrSky logi z telemetrii np. wysokość, napięcie, pobór prądu itp. Widziałem na YouTube, że na niektórych filmach HD naniesiona jest na obraz HD telemetria w bardzo dobrej jakości (nie wygląda jak z FC). Są wykresy, zegary, wszystko kolorowe i rastrowe. Czy ktoś zna oprogramowanie, które to umożliwia? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Jeśli interesuje Cię takie coś jak właśnie ostatnio zrobiłem tutaj na filmie: To użyj DashWare http://www.dashware.net/ , na razie jak wyżej testowałem tylko GPS i w tym przypadku położenie drążka gazu. Trzeba sobie tylko odpowiednio zaznaczyć dane z pliku logów (bardzo łatwo) i można je podpinać pod różne wskaźniki które też można konfigurować. Wszystko można sobie fajnie poustawiać, jak na przykład pasek gazu skalibrować na wartości od -1000 do 1000 z wejścia drążka, czy zakresy prędkości itp. Największy problem jest jak dla mnie z synchronizacją, bo o ile można sobie zaznaczyć łatwo punkt startu przy włączaniu logów na nagraniu i z gazem nie było żadnego opóźnienia tak już dane z GPS były opóźnione i musiałem się trochę tym pobawić by trafić. Pewnie dałoby się też to robić w jakimś Adobe After Effects itp, ale po pierwsze to płatne a po drugie nieco bardziej skomplikowane choć pewnie daje większe możliwości. PS: Ewentualnie oglądałeś filmiki z GoPro, tam dane są automatycznie wplatane w plik filmu z bardzo dużym odświeżaniem (nie tak jak na moim filmie 1Hz dla GPS) i można to nanieść na film oprogramowaniem od GoPro - Quick tylko to też właśnie testuje i widzę, że mimo włączenia GPS oficjalny program tych danych nie widzi choć są , a program do naprawy tego w pliku aby móc skorzystać z Quick kosztuje $50 więc i tak chyba będę eksportował dane do osobnego pliku i korzystał z DashWare (ale to wakacyjne filmy na razie ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzynek Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Dziękuję za odpowiedź. Właśnie o coś takiego jak DashWare mi chodziło. Mam punkt zaczepienia u mogę sobie podobnych programów poszukać.Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzynek Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 DashWare nie działa pod Linux, ale Microsoft od jakiegoś czasu udostępnia maszyny wirtualne z Windows. Zainstalowałem sobie i aplikacja działa. Bardzo rozbudowana i bez poradnika na YouTube sam bym jej nie ogarnął. Chodziło mi właśnie o taką aplikację.Teraz muszę tylko coś sobie nagrać i zebrać logi. Jak będę miał coś wartego pokazania to na pewno na forum sie pochwałę. Niestety w najbliższym czasie w mojej lokalizacji nie będzie dobrej pogody.Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi