karambolis8 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Hej. Od jakiegoś czasu moja drukarka dostarcza kolejne części do https://www.3dsets.com/product/rancher-4x4/ Obecnie już trochę się ich uzbierało, więc przedstawiam postępy prac. Podwozie to PLA Fibrology, felgi PLA PlastSpaw. Obecnie drukuje się buda z PLA Spectrum, wieczorem myślę, pokażę już parę elementów.
karambolis8 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Tak wygląda z elementami karoserii
karambolis8 Opublikowano 2 Września 2020 Autor Opublikowano 2 Września 2020 Poskręcana buda z podwoziem. Drobny problem z progami, z jednej strony trzeba spiłować. Zawieszenie na drukarce, ale ze składaniem czekam, aż wydrukuję przekładnię, a tą chcę zrobić z PA. Jednak zanim przygotuję do tego drukarkę, puszczę chyba jeszcze fotele.
Czajan Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 My już jeździmy !!! Teraz nowy projekt - coś militarnego w RC !!! 2
karambolis8 Opublikowano 3 Września 2020 Autor Opublikowano 3 Września 2020 Super. Jaki to rozmiar opon? Zastanawiam się czy 110 wejdą. Kardany drukowałeś z PLA? Zastanawiam się jak się sprawdzają, czy trzeba często je wymieniać.
Czajan Opublikowano 4 Września 2020 Opublikowano 4 Września 2020 Na zdjęciu są 119 mm. Trzeba było zrobić małe cięcia i muszą być te inne nadkola. Co do Kardanów to mam z PLA Impac. Dają radę ale ta kostka w kardanach to ASA. Większym problemem jest przekładnia. Tam już 2x wał ukręciliśmy, ale jeździmy dużo po piachu. Przekładnia teraz jest za ASA ale chyba zrobię z Nylon.
karambolis8 Opublikowano 22 Września 2020 Autor Opublikowano 22 Września 2020 Hej. Ja na razie jeszcze nie przystosowałem swojej drukarki do nylonu, a z ASA/ABS idą tlyko niskie elementy, potem skurcz je wygina, więc póki co druk z PLA:
Rekomendowane odpowiedzi