ECO400 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 jak w temacie... chciałbym ustawić wychylenie lotek w moim Juniorze ale nie wiem jak to zrobić...
meloow Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 podłaczyć serwa ;D do odpowiedniego kanału co rozumiesz przez pojecie wychlenie lotek ? opcja - Aileron ale w nadajniku mozesz ustawić EPA End Point adjustment czyli max wychylenie lotek EXP exponential czyli liniowość wychylenia oraz różne mix-ery
utopia Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 http://www.pitlab.pl/faq_aparatura.html#dualrate bedzie jasne .. EDIT ten wpis sponsorowała ulica sezamkowa , moja wstretna pycha oraz moze troszkę słuszny przytyk Jana Czupali :devil:
ECO400 Posted January 2, 2009 Author Posted January 2, 2009 co rozumiesz przez pojecie wychlenie lotek ? no wiec tak: teraz mam wychylenie lotek około 20* w górę i 20* w dół a chciałbym ustawić około 8-10* w jedną i drugą stronę ale nie wiem jak to zrobić w tym konkretnie nadajniku
olo Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Na stronie 21 instrukcji po angielsku jest ustawianie servo travel i jest zaznaczone co nacisnąć. Czy robisz to według tego opisu i coś nie wychodzi?
ECO400 Posted January 2, 2009 Author Posted January 2, 2009 Na stronie 21 instrukcji mam tą stronę po NIEMIECKU i po... masz polską instrukcje do nadajnika? i po POLSKU ale jak wykonuje tę czynność to się zmniejsza tylko wychylenie jednej strony lotki tzn. jak daje np. -30 to wychylenie do góry wynosi 100% a do dołu -30% więc jest nie tak jak trzeba a mi chodzi o to żeby było w jedną i drugą stronę jednakowo.. np. po 30%
meloow Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 musisz ustawić EPA - to ustawienie jest dla każdego z kierunków wychylenia drąga. czyli dwie wartości dla wysokości w górę i w dół, dwie wartości dla lewo,prawo - kierunek, itd.
meteor Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 albo zrobić to mechanicznie, mocowanie drutu w dźwigience serwa bliżej środka
olo Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Ustawiasz najpierw wartość gdzie jest + xx% wychylenia a potem - xx% wychylenia i możesz ustawić różne wartości wychyleń
mammuth Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Ustawiasz najpierw wartość gdzie jest + xx% wychylenia a potem - xx% wychylenia i możesz ustawić różne wartości wychyleń Aby zmienic druga wartosc - trzeba zapewne ruszyc dragiem - i zmienisz zakres z +na- (lub odwrotnie
Krzysztof Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 "Zakres wychylenia serwa z pozycji spoczynkowej dla maksymalnego wychylenia drążka (dostęp poprzez Menu Programowe). Ustawienie zakresu (ang. TRaVel ADJust) pozwala na zaprogramowanie maksymalnego wychylenia serwa oddzielnie i niezależnie dla obydwu kierunków względem pozycji spoczynkowej, w zakresie 0-160% normalnego wychylenia serwa. Wybierz kanał przy pomocy CH SEL lub , wychyl maksymalnie drążek (czy inny manipulator kanałów na konsoli) w jedną stronę. Dolna linia na LCD pokazuje + lub – zależnie od kierunku wychylenia drążka. Ustaw żądaną wielkość TRV ADJ. przy pomocy INC i/lub DEC. Przycisk CLEAR przywraca wartość 100%." Masz dokładny cytat z polskiej instrukcji więc nie bardzo rozumiem czego nie wiesz ? no chyba że chodzi ci o możliwość przełączania miedzy dwoma wartościami wychyleń to wtedy masz funkcję DUAL-RATE
utopia Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 są conajmniej 3 sposoby załatwienia tego problemu i zostały juz podane mi najwygodniej jest używać D-R bo bywało że zapomniałem przełączyć model w nadajniku
olo Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 są conajmniej 3 sposoby załatwienia tego problemu i zostały juz podanemi najwygodniej jest używać D-R bo bywało że zapomniałem przełączyć model w nadajniku Co ma wspólnego D/R jak kolega jeszcze ma ogólny problem z ustawieniem wychyleń? Jak to opanuje to może wtedy zacznie ustawiać D/R.
ECO400 Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 oki dzięki chłopaki już ustawiłem sobie jak ja na to wpadłem...
utopia Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Co ma wspólnego D/R jak kolega jeszcze ma ogólny problem z ustawieniem wychyleń? Jak to opanuje to może wtedy zacznie ustawiać D/R. Spokojnie Dareczku dostał tyle opcji że ma zajęcia do czwartku ...wyrobi się
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.