bojler Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Witam, chciałbym uzyskać trochę informacji o aparaturze RDS 8000 SANWA 2,4 GHz. Przed tą częstotliwością jest przyszłość i nie ma odwrotu czego doświadczyłem latem na lotnisku we Wrocławiu kiedy w powietrzu naraz znajdował się prawie 30 modeli. Wybór akurat systemu nadawczo odbiorczego 2,4GHz myślę że będzie zależał od upodobania i zasobności pieniążków. Mnie interesuje powyższa SANWA kompletna 8 kanałowa za 750 zł. Proszę o opinię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swift Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Witam Też się zastanawiam, bo cena dosyć przystępna, 4 serwa standard w komplecie. Opinie na forum RC Universe, zarówno o tym modelu jak i poprzednich dobre. Najczęściej przytaczane minusy to maksymalnie 3 znaki w opisie modelu i akumulatory nadajnika 600 mAh, brak odbiornika typu mini, ale firma zapowiedziała taki w tym roku. Co budzi moją watpliwość, to moc promieniowania wcz, podają 90 mW. U nas jest dopuszczalne jedynie 10mW, 100mW to bodaj tylko w Stanch. Pozdrowienia PP Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojler Posted January 5, 2009 Author Share Posted January 5, 2009 Myślę że do każdej aparatury można mieć coś za i coś przeciw. Spektrum jest dość drogie. No cóż Sanwę już zakupiłem i czekam na przesyłkę. Co do mocy w.cz. no cóż zobaczymy może i u nas zostanie zwiększona. Ne wiem jaką moc ma FUTABA i SPEKTRUM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbert Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Spectrum ma 10 i 100mW. Ustawia sie to w menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.