Marek_Spy Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Co prawda nie bardzo jest to związane z modelarstwem ale jak zawsze pomysły sa tu najciekawsze, potrzebuje rurki składającej się jak antena radiowa czyli jedna w drugą o długości złożonej 1,5 m rozłożonej 3 m średnica około 20 mm. ma ktoś pomysł jak to zrobić/ kupic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Pierwsze co mi przychodzi na myśl to wędka... ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Mam flagi do budowy toru do wyścigów dronów zrobione z rurek aluminiowych. Dolna 20x16 mm, górna 16x14 mm. Wsuwają się idealnie w siebie. Same rurki mają długość po 1m. Na końcu 16mm rurki nakleiłem sobie taśmę w odległości 5cm od końca. Do transportu wsuwam je w siebie - do rozstawienia wysuwam, obracam o 180st i montuję jedna w drugą. Dzięki naklejonej taśmie mniejsza rurka nie może się wsunąć w większą i się blokuje. To była najprostsza metoda - zawsze można sobie dokleić jakąś ładną blokadę. Długość transportowa to 1.10 m a po rozłożeniu jest 1.95m - bo te 5cm konsumuje zakładka, a sama taśma też ma 5cm. Myślę, że jak kupisz sobie 2 takie rurki w odcinkach po 2m to wyczarujesz z tego konstrukcje jak chcesz. Nie napisałeś czy ma się rozkładać automatycznie i jakiego rodzaju obciążenie planujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Recznie, to ma byc zaslona nad wanną, na koncu przewiduje zaczep. A gdzie kupiles te rurki? Tylko ja musze miec co najmniej trzy Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Kupowalem na Alledrogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi