krj2 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Jesli dobrze sie przyjrzałem tej ladowarce to wydaje mi sie ze krokodylki zalozone sa na wtyczki bananowe, wiec lepszym rozwiazaniem (od golych kabli ) byloby zastosowac z jednej strony gniazdo bananowe a z drugiej taka koncowke jak pokazales na zdjeciu wyzej
mkilly Opublikowano 7 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2009 "Krokodylki" nie sa zalozone na wtyczki "bananowe". Sa polutowane z kablami. Dzieki za wszystkierady i cierpliwosc. pozdrawiam P.S. Powiem szczerze, ze mam sporo obaw przed oblotem Toto 0 wprost az mi sie nie chce tego robic w obawie przed rozwaleniem modelu
mammuth Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 P.S. Powiem szczerze, ze mam sporo obaw przed oblotem Toto 0 wprost az mi sie nie chce tego robic w obawie przed rozwaleniem modelu Po pierwszym locie bedziesz zalowal, ze tyle czekales z oblotem - glowa do gory - samolot tez:) A nawet jak ubijesz kreta to wtedy bedziesz modelarzem pelna geba
stach34 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam mam kilka pytań :1. Czy do ładowania lipoli potrzebny jest balancer? Nie wiem czy wybrać ładowarkę z balancerem czy bez . 2.Czy zasilaczem 12V 300mAh zasilę te ładowarki ? (http://www.nastik.pl/ladowarka-balanserem-c3lp-brak-p-1248.html) (http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p1549,ladowarka-ek2-0851-esky) Dzięki za odpowiedzi
gładkilot Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Czy do ładowania lipoli potrzebny jest balancer? bez balancera też się da naładować ale radze kupić z balancerem to wtedy na pewno dłużej skorzystasz z pakietu obie ładowarki z linku posiadają wbudowany balancer
Raffik Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 1. jest zalecany zeby utrzymac pakiet w dobrej kondycji 2. zasilic moze i zasilisz ale wydolnosc pradowa jest za mala... poszukaj czego typu 12V 5A... wystarczy do wiekszosci zastosowan.
stach34 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 obie ładowarki z linku posiadają wbudowany balancer Ale zemnie gapa:D Myślałem , że ta z modelarni nie ma zasilic moze i zasilisz ale wydolnosc pradowa jest za mala... poszukaj czego typu 12V 5A... wystarczy do wiekszosci zastosowan. Aha czyli o wykorzystaniu ładowarek od ni-mh jako zasilaczy można zapomnieć... A jeszcze jedno : poszukaj czego typu 12V 5A. Czy ta ładowarka z mpodelarni będzie mogła obsłużyć taki mocny zasilacz ? Czy on wepchnie jej te 5A czy pobiera tyle ile potrzebuje ?
Callab Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Czy ta ładowarka z mpodelarni będzie mogła obsłużyć taki mocny zasilacz ? Czy on wepchnie jej te 5A czy pobiera tyle ile potrzebuje ? To nie ładowarka "ma obsłużyć zasilacz" tylko zasilacz ma "obsłużyć ładowarkę". Ładowarka pociągnie z zasilacza tyle prądu ile potrzebuje chyba, że zasilacz będzie zbyt słaby. Jak będzie mocniejszy niż wymaga to urządzenie, które ma zasilić, to nic się nie stanie.
stach34 Opublikowano 1 Maja 2009 Opublikowano 1 Maja 2009 Witam , jak długo naładowane na max. pakiety lipol mogą leżeć na półce nie używane ? Na długi okres wiem , że się je ładuje w 60% . Mam pakiety zippy2200mAh, 20c, 3s1p Poradźcie mi jaką wartość ustawić w ładowarce w menu ustawiania max. dostarczanej energii ? 2200mAh ustawić , czy (jak zalecają w instrukcji ładowarki o 15 więcej niż nominalna pojemność) 2530 mAh ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.