smootny Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 tak to prawda przydały by się :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Jakoś nie ma informacji o tych pięciu modelach z Chin... czyżby nie ta jakość?? A może ktoś ma fotki w.w. modeli - wszak szkic to nie to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 W tym temacie zamieściliśmy kompletny cennik Modellotu wraz ze szkicami i kilka fotek modeli, niestety nie wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Czy sprzedają kadłuby na wersję moto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Czy sprzedają kadłuby na wersję moto ? Generalnie nie sprzedają. Wszystkie kadłuby (szybowców), bo prawdopodobnie o to pytasz, są pełne i trzeba sobie samemu dostosować (dociąć). Takie mają po prostu formy. Jeśli chcesz wiedzieć dokładnie to napisz, jaki model Cię interesuje. Na pewno ani Fregata, ani Barakuda, ani Jantar, Fox i Albatros nie są przystosowane. Wszystkie te modele widziałem na miejscu w Bielawie u p. Mariusza. Ale... jak mawia przysłowie "klient nasz PAN" i można sie dogadać. Mam kilka zdjęć Fox-a, Barakudy i Fregaty jak Cię interesują to mogę podesłać (tylko zip trochę ciężki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyr994 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 są pełne i trzeba sobie samemu dostosować (dociąć). Jeżeli tylko poprosisz to spokojnie odetną nosek. Zamawiełem dwa modele i nie było żadnych problemów. Trzeba tylko powiedzieć pod jaką średnicę kołpaka. Fregata i Barakuda da się przystosować pod napęd, ale Albatros nie-ma nakładany nosek. Ale... jak mawia przysłowie "klient nasz PAN" i można sie dogadać. A to prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Czy ktoś szłyszał że Modellot przygotowuje nową ofertę. Kilka zmian w istniejących modelach min. zmiany profili. To prawda ? Ma ktoś najnowsze dane ? Ostrzę kły na Barakudę, interesuje mnie Fi kadłuba, jaki tam silnik wejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Mam Barakude w pudelku z nowym profilem. Jeśli chodzi o średnice kadłuba to musze pomierzyć. Napisz co jeszcze Cię interesuje żebym nie wybebeszał kilka razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Interesuje mnie rozmiar kadłuba pod kątem wsadzenia silnika i lipola. Średnica kadłuba w dziobowej części i wymiary wnetrza, tak jak byś chciał lipola wsadzić. Szukam napędu pod model, kalkuluję i się zastanawiam, wstępnie silnik ma Fi 35 i Dł 43mm, kołpaczek od składanego śmigła 11x8 ma 40 mm. Jeszcze bym potrzebował grubość płata w miejscu serwa lotki i klapy, pod kątem jakiej grubości serwo tam wejdzie. Myślę o serwach grubości 13 mm do wszystkiego ale jak nie wejdzie pod lotki to 10 mm mogę zakupić. Jaki to ma teraz profil i jaka jest aktualna cena ? Aha czy ktoś ma jakieś informacje o modelu Albartos ? Nie widziałem na forum, a mym z chęcią zobaczył albo usłyszał coś o tym modelu. Foty mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Sorry ale dopiero przyjechałem. Dziś nie dam rady. Jutro jak dam radę to wszystko pomierzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Witam No to czekamy na wymiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 A podobno modellot zaczyna robić Fregate z Motylkiem na ogonie. I mają jakiś nowy model narazie prototyp, coś 2,4 m.. Ktoś ma takie newsy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Panowie chciałbym na wstepie przeprosić za zwłokę ale dowiedziałem się niedawno, że mój przyjaciel umiera i w związku z tym zapomniałem o wszystkim. A co do: Średnica kadłuba w dziobowej części na 40 mm - srednica 36,8mm na 50mm srednica 52 mm szerokośc kadłuba 46mm Kabinka zaczyna się na 120 mm poczynając od nosa kadłuba długość kabinki 230mm Jeśli chodzi o serwa w płacie to: - wysokość profilu tam gdie dźwigar to 18,1 mm - wysokośc profliu w miejscu gdzie przebiego kanał na kabelki od serw to około 15,7 mm - wysokośc profilu tuż przy początku lotki i klapy to około 8,3 mm Wieczorem tak około 22-23 wstawię zdjęcia. Zrobiłem kilka poglądowych ale padły mi akumulatory i właśnie ładuje. Edit: Zapomniałem o profilu. Moja Barakuda to pierwszy egz. z nowym profilem HN1033 EDIT 2 Zdjęcia są trochę duże, ale specjalnie takie wstawiłem żeby było coś widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Dzięki za wstawkę. Jakie dźwigary ma Barakuda ? Interesuje mnie to bo chcę ją zamówić i może jakieś wzmocnienia bym poprosił. Zdecydowanie będę brał ze wzmocnionym kadłubem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Wstyd się przyznać, ale nie pamiętam, z czego jest dźwigar. Na pewno dźwigar sięga ? płata i jest prawdopodobnie ze szkła. Ale jak mówiłem nie pamiętam, co do kadłuba to we Fregacie zamówiłem wzmocniony, bo przeznaczyłem ją do zbocza. Barakuda jest do termiki i potrzebowałem jak najlżejszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Ma ktoś do nich e-mail ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Na e-maile odpowiadają bardzo kiepsko. Jak sam Mariusz twierdzi z kompem jest na bakier i rzadko siada do maila.. Telefon załatwia wszystko. Trzeba dzwonić późnym popołudniem lub pod wieczór. Mariusz pracuje zawodowo i kończy pracę około 16-17. Jak jest w pracy to rzadko odbiera telefon (chyba nie może) Telefon był podawany na forum. Musisz poszukać. Jak nie znajdziesz to pisz to ja poszukam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Telefon był podawany na forum. Musisz poszukać. Jak nie znajdziesz to pisz to ja poszukam. Jak by co to w pierwszym wpisie tego wątku znalazłem coś takiego: Kontakt: Mariusz i Leszek Dakiniewicz Tel. (074) 833 92 35 i 507065496 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Ponieważ ostatnio byłem w Bielawie zamawiać model, uzyskałem aktualną ofertę wytwórni MODELLOT, którą za zgodą właściciela (Mariusza) poniżej zamieszczam. MODELLOT-cennik MODELLOT-modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip. Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Czy ktoś miał / ma Marabu? Czy nadaje się do 3d? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.