martek23 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Właśnie wydrukowałem plany ale się zastanawiam (jestem początkującym modelarzem) czy rwd 5 z depronu do dobry model dla mnie i nie wiem czy go zacząć robić czy sobie odpuścić aha i nie namawiajcie mnie na kupno gotowych modeli bo raz kupiłem single wing plane i to jedna wielka lipa a wracając do tematu napiszcie co o tym myślicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 RWD jest polecany jako model dla poczatkujacych - wiec smialo. Zapraszam do dzialu POWITALNIA i OD CZEGO ZACZAC - tam znajdziesz wiekszosc odpowiedzi na swoje pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 martek23, poczytaj sobie forum, informacji na temat RWD 5 by Skazoo jest mnóstwo. Jest jak najbardziej polecany dla początkujących, takich jak Ty i Ja :mrgreen: :mrgreen: Ps. na początek jest również dobry Toto-0 z planów Motylastego. fajny model z depronu i bardzo dobrze opisana jest jego budowa. Aha i w łaśnie te dwa modele zostają prze zemnie budowane jako pierwsze własne modele :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek23 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 A czy aparatura z single wing plane by pasowała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek23 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Tylko jedno pytanie jak myślicie czy uda mi się zrobić taki samolot? jeszcze nigdy nie miałem styczności z czymś takim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Tak jak mammuth powiedział Zapraszam do działu POWITALNIA i OD CZEGO ZACZĄĆ - tam znajdziesz większość odpowiedzi na swoje pytania. Jest tyle informacji na temat RWD, że na pewno sobie poradzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Nie pisz posta pod postem :evil: uzywaj opcji EDYTUJ ... A czy aparatura z single wing plane by pasowała? Wstaw linka do tej aparatury - aby bylo wiadomo o czym piszesz. Tylko jedno pytanie jak myślicie czy uda mi się zrobić taki samolot? jeszcze nigdy nie miałem styczności z czymś takim No przeciez piszemy, ze to dla poczatkujacych - plany sa opisane - informacji na forum i nie tylko tutaj - mnostwo. Kazdy kiedys zaczynal... Chyba i ja sie skusze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Chyba i ja sie skusze polecam, polecam, bardzo miło się składa :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_s86 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Tylko jedno pytanie jak myślicie czy uda mi się zrobić taki samolot? jeszcze nigdy nie miałem styczności z czymś takim Ja też nie miałem styczności z modelarstwem i jakoś udało mi się zbudować Toto-0. Zbudować model taki jak wspomniane Toto czy Rwd naprawde nie jest trudno potrzeba tylko trochę chęci.Ewentualnie możesz poprosić kogoś starszego o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Tu jest link do sklepu w którym to coś :mrgreen: jest dostępne: http://www.shinyshack.com/product.php?prid=211169&pn=RC-Single-Wing-Plane Frequency: 27MHz - one band only A i zapomnij o tej aparaturze nie tedy droga. Będziesz musiał zakupić inną, nie ta częstotliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek23 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Dzięki teraz lece do sklepu po depron(nie wiem czy u mnie w brofłach kupie i bede dodawał zdjęcie z postępu A czy RWD5 ten by skazoo to on skręca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Masz sterowanie wysokość + ster kierunku.... Jak chcesz możesz jeszcze dorobić lotki w skrzydłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Chyba i ja sie skusze Ja się skusiłem w niedzielę wycinam części na ploterze..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek23 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 A teraz aparatura mnie interesuje czy aparatura do niego zmieści się w cenie do 50zł zasięg mi wystarczy około 150m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 A czy RWD5 ten by skazoo to on skręca? A teraz aparatura mnie interesuje czy aparatura do niego zmieści się w cenie do 50zł zasięg mi wystarczy około 150m Chyba będzie najlepiej gdy poczytasz sobie najpierw o budowie modeli i zasadach pilotażu, a potem poszukasz w sklepach modelarskich odpowiedniego dla siebie sprzętu. Jak ty sobie wyobrażasz "aparaturę " za 50zł ??? Chodzi ci o nadajnik, odbiornik + zasilania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek23 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Nie. tylko nadajnik i odbiornik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Za 50zł kupisz odbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek23 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 a nie może być aparatura 27mhz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 a nie może być aparatura 27mhz? Nie może. I nie pytaj dlaczego tylko śmigaj do działu OD CZEGO ZACZĄĆ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodzik Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 A teraz aparatura mnie interesuje czy aparatura do niego zmieści się w cenie do 50zł zasięg mi wystarczy około 150m Jeśli myślisz o nadajniku z allegro esky od śmigłowca to odradzam bo: - od lamy ma za mały zasięg - od innych śmigłowców mają na stałe włączony mikser gazu z kierunkiem, zasięg też nie rewelacja. Jeśli już to kup na allegro tanie zestawy ale tylko lotnicze, najlepiej z kwarcami ( nadajnik z kwarcem, odbiornik z kwarcem) Jamary, ST model, lub starsze na 27MHz. Przeglądnij też ogłoszenia z forum. I oczywiście dużo czytać, czytać i czytać......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.