Granacik Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Jako, że Młodej spodobała się jazda autkiem, i to najlepiej w goglach, postanowiłem naszą platformę FPV na kołach lekko podrasować. W tej chwili jest zamontowana kamera która była fabrycznie dodawana do drona Eachine Tyro79. Dramat. W dzień albo prześwietla albo czarnica. Najlepiej jest tak po zajściu słońca za horyzont jak już się szarówka robi. Rozdzielczość też kiepska. Tak więc szukam niezadrogiej kamery gdzie nie będzie trzeba się domyślać co się widzi. Jeszcze pytanko o zakłócenia. W autku jest szczotka. No i jak silnik pracuje to się pojawiają zakłócenia. Oczywiście im większa odległość tym bardziej dokuczają. Jak to skutecznie można wyfiltrować? Są niby jakieś kondensatory na silniku ale chyba nie dają rady. Czy z bezszczotką będzie mniejszy problem? Zasilanie to oddzielny pakiet 2s. Tx Boscam 32ch 320mW 5.8GHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanBomba Opublikowano 19 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Hej, hmm wiesz co latam Tyro79 i tak się składa, że z tą kamerką, o której piszesz - jakaś superowa to ona nie jest, ale żeby od razu dramat to bym nie powiedział - może dlatego, że nigdy w pomieszczeniu na niej nie latałem. Z czystym sumieniem mogę polecić Ci "RunCam Nano 2 1/3" 700TVL CMOS". Mam od około 2 tygodni i latam whoopem po mieszkaniu - jak dla mnie i jak na analog rewelka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 W dronie wady tej kamery może są mniej odczuwalne. W aucie widok jest z perspektywy żaby czyli dość mocno i stale skierowany w górę. Przy ładnej słonecznej pogodzie, nawet mając słońce za plecami, obraz jest przepalony od jasnego nieba. Tak jak pisałem ta kamera najlepiej spisuje się przy nie za dużej i stałej jasności. Ale w oczekiwaniu na jakąkolwiek odpowiedz poczytałem sobie tu i tam. A, że warto słuchać mądrych ludzi, bezapelacyjnie takim jest Patryk S., sugerując się jego ostatnimi wyborami zakupiłem dwie kamerki ze stajni Caddx: Ratel i na próbę EOS Turbo v2. I to był strzał w 10. Ratel - brzytwa, ale szkoda go telepać w samochodzie, będzie latał, za to EOS mimo, że ciuteczkę dużemu bratu ustępuje to do auta RE WE LA CJA. Zwłaszcza za te pieniądze. Dodatkowo dzięki małym wymiarom łatwiej go zabudować tak by był porządnie zabezpieczony przed uszkodzeniem w radzie dzwona. Także temat kamer uważam za wyczerpany. Została jeszcze kwestia zakłóceń ale po zmianie kamery i anteny nadawczej trochę się polepszyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanBomba Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Mam Caddx Turbo Micro F2 i według mnie RunCam Nano 2 jest lepszy, a co do EOS - w moim odczuciu kiepska kamerka, ale jak jesteś zadowolony to super ? Każdy ma inne wymagania i inne odczucia. Wątek się na pewno komuś innemu przyda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Twój Runcam kosztuje niewiele mniej od tego co dałem za obie moje na aledrogo. Rachunek jest prosty. Założeniem tego wątku miało być znalezienie taniej i dobrej kamery a nie drogiej i lepszej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi