kryha666 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Spokojnie Panowie. My cyt. "modelarze/kolekcjonerzy Spitfire'a z DA" mamy jeszcze czas na zakup pilotów do naszych maszyn Przeca kolekcja skończy się pewnie gdzieś za rok albo i dłużej Mało jest fajnych lalek w skali 1:10 a 1:8 trzeba jeszcze "amputować" kawałek korpusu Ale jak ktoś znajdzie jakiegoś fajnego pilota to może pochwalić się linkiem Dzięki że tak intensywnie myślicie o naszych Spitach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti05051971 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Proszę o wykasowanie tego postu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 dzięki za linki na pewno się przydadzą w przyszłości, i proszę o więcej zobacz te http://modele.sklep.pl/advanced_search_result.php?keywords=pilota&manufacturers_id= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti05051971 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Proszę o wykasowanie tego postu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 arti05051971 czy mógłbyś zrobić zdjęcia z bliska statecznika pionowego od tyłu?Czy ta listewka tylna ma być zeszlifowana na skos ? Bo na tym : http://img294.imageshack....55153150cg2.jpg zdjęciu wydaje sie że jest jakby z strony zeszlifowane.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti05051971 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Proszę o wykasowanie tego postu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiks7 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 A dla zainteresowanych - to jest Spit z gazety bo do autora filmu był wysłany mail z zapytaniem przez jednego z naszych kolegów, którzy budują Spita z DeA, i odpowiedź od autora oczywiście że to ten. EDIT: w zwiazku z usunieciem kilku zbednych postow - nieco zmienilem tresc tego postu aby zachowac sens wypowiedzi - mammuth Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryha666 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Jakie to znaczenie czy jest to Spit od DA czy nie? Wszystko wskazuje na to że jednak jest Spitem od DA (szczegóły - podobna wielkość, malowanie, zawieszenie, kabina, radio...) i jest to temat o budowie Spita DA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Panowie, temat dotyczy relacji z budowy tzn: zdjęcia ze sklejania modelu, problemy z tym związane itp.Każdy następny post nie na temat będzie usunięty.Proszę nie odbiegać od głównego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynol Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 ja mam pytanie natury technicznej w opisie budowy są wzmianki, żeby klejem cyjanoakrylowym kleić, aby się szybciej wiązało próbowałem takim klejem ale za cholerę się nie trzyma, po prostu wsiąka... jadę więc klasycznym klejem do drewna - coś jak wikol trzeba czekać, ale myślę, że nie będzie najgorzej takim klejem jakieś sugestie, uwagi? Tak się składa że też robię Spita z DA i z tym poszyciem nie jest tak źle, no przynajmniej u mnie ale... wolałem kupić sobie deski balsy grubości 1,5mm 10x100 i poobklejam całe boki. Koszt niewielki a efekt zdecydowanie lepszy w którym sklepie u nas robisz zakupy modelarskie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 http://allegro.pl/item543993063_model_mowy_rc_spitfire.html Aukcja i mały cytat "model solidny na podzespołał wydawnictwa deagostini" może ktoś kupi i się zaczine latanie ;D . Ciekawe, czy model z polskiego zestawu DA czy moze obcokrajowiec?? Pozdrawiam Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 w opisie budowy są wzmianki, żeby klejem cyjanoakrylowym kleić, aby się szybciej wiązałopróbowałem takim klejem ale za cholerę się nie trzyma, po prostu wsiąka... A jak kleisz ?? przy CA, należy zalewać połączenie, czyli złożyć i dwie krople na połaczenie, a nie kropla tu kropla tam i dopiero składać. jadę więc klasycznym klejem do drewna - coś jak wikoltrzeba czekać, ale myślę, że nie będzie najgorzej takim klejem problem z tym że metanol rozpuszcza wikol, a metanol to paliwo do silnika wszystko będzie dobrze do puki się nie dostaną spaliny do kadłuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynol Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 należy zalewać połączenie, czyli złożyć i dwie krople na połaczenie, a nie kropla tu kropla tam i dopiero składać potestuję to - dzięki ale w związku z tym, jak kleić powierzchnie do powierzchni, kiedy nie można dać kropli na połączenie bo są tak jkaby pod spodem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Motyl napisał: problem z tym że metanol rozpuszcza wikol, a metanol to paliwo do silnika wszystko będzie dobrze do puki się nie dostaną spaliny do kadłuba A to dość ciekawe i istotne stwierdzenie, może inni modelarze spotkali się z czymś takim. Aż z ciekawości zrobię test. Wikol jest klejem dyspersyjnym na bazie wody ale niektóre firmy produkują go na bazie akrylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daczkes Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 kiedy nie można dać kropli na połączenie bo są tak jkaby pod spodem? Nie lej kleju na te powierznie które do siebie przylegają, tylko na ich łączenie, na szew pomiedzy nimi, weź rzadki CA on wsiąka w drewno. Ja też na początku tak kleiłem kropla tu kropla tam i do siebie, ale zanim naniesiesz klej, połączysz elementy to CA zdąży już podeschnąć, dlatego nie jest to mocne połączenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byczek Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Spitfire po 19 numerach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiks7 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 I mój po 21 numerach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Kołpaczek jest o wiele za mały Warto będzie dołożyć kilka zł na większy, bo teraz model wygląda jak jakiś CAP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti05051971 Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Proszę o wykasowanie tego postu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.