arek1989 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Mam takie mocowanie śmigła do silnika: Przy mocowaniu samego śmigła jest ok ale z dodanym kołpakiem brakuje gwintu Jakieś pomysły jak to poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1989 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Problem ze śmigłem powinno się udać rozwiązać. Śmigła APC są węższe i w najgorszym wypadku potrzebne będzie tylko lekkie zeszlifowanie podstawy kołpaka. Na skrzydłach pojawiły się dodatkowe kolory a kadłub stoi już na kołach Podwozie z duralu pomalowałem najpierw samochodowym podkładem akrylowym. Na opakowaniu było napisane, że nadaje się do aluminium, więc mam nadzieję, że lakier nie będzie odłaził. Z rzeczy do wykonania zostało mi jeszcze wylaminowanie osłony silnika. Później już tylko składanie wszystkiego w całość. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1989 Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Miałem dzisiaj wkleić dźwignie sterów, ale naszły mnie wątpliwości przy lotkach. Teraz przygotowane mam tak zaprojektowane elementy: Czerwona linia symbolizuje popychacz połączony z ramieniem serwa. Niby wszystko jest w tej samej linii, ale czy nie należałoby zachować kąta 90 stopni tak jak na drugim rysunku? Względem czego ustawić oś obrotu? Względem popychacza czy linii "zerowej" przekroju poprzecznego skrzydła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 W czasach pre-komputerowych nadajników to miałoby znaczenie. Obecnie nie ma żadnego - wychylenia i tak programujesz w nadajniku - prawda? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi