Grzesiek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Witam! Jako ze kolega Paweł.B udostepnil mi plany tego wlasnie modelu,oraz czesci z ABS-u na odbitke z laminatu (maska silnika oraz owiewki na kola ),bede w tym temacie opisywał budowe.Przypominam ze nie bedze to budowa zestawu firmy SIG tylko wlasna konstrukcja.Zalozenia na chwile obecna. Waga gotowca do lotu max 1700G Silnik max OS 46 LA (zalezy od masy calkowitej modelu jezeli bedzie duzo nizsza od zalozonej bedzie MVVS 3,5ccm).Zapraszam do relacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 No to będę Cię sprawdzał Mój stoi na szafce ,niedokończony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Ok Panie Szczepanie :jupi: A oto co zostalo zrobione do tej pory: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Wskazane by było bez pana ! (w imieniu ma pan to zupełnie wystarczy ) Na amerykańskich materiałach napewno wyjdzie w tej wadze 2500-2750 g albo i więcej i mam przygotowanego ST.51 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Nie bedzie budowana w doslownym odwzorowaniu materialow i konstrukcji,co zreszta juz widac po boczkach kadluba.To co widac jest ze sklejki 3mm a nie tak jak na planach balsy 6mm oblozonej do okola listwami i w dalszej czesci budowy,kadlub jest oklejony jeszcze balsa 3mm.A zastanowiam sie czy kratownice zrobic z listew sosnowych 3x3mm czy balsowych 5x3mm,ale chyba zrobie z balsowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 A zastanowiam sie czy kratownice zrobic z listew sosnowych 3x3mm czy balsowych 5x3mm,ale chyba zrobie z balsowych. Jasne że z balsowych, ten model i tak wyjdzie ciężko, a wiadomo im lżej tym lepiej :mrgreen:.Te boczki też mogłyby być z balsy z doklejoną sklejką np. 0,3mm max 0,5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zapewne filip masz racje ale "jak sie niema co sie lubi ,to sie lubi co sie ma" robie model z materialow ktore posiadam w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zapewne filip masz racje ale "jak sie niema co sie lubi ,to sie lubi co sie ma" robie model z materialow ktore posiadam w domu. Jak masz fotkę jak będzie wyglądał ten model to dołącz ją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Prosze bardzo,niemam fotki modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL B Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Mój model wygląda tak . Jeszcze jest nie wykończony bo robię TIGER MOTH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 A tu film jak lata. http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=25445419 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Witam. Paweł Twój model jest super. Mam nadzieję że wiosną go zobaczę na lotnisku. Ja jestem z Gorc i już nawiązałem znajomość z Grześkiem. Wróciłem do modelarstwa po dośc długiej przerwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 PAWEL B Bardzo ładny model Masz plany tego modelu ? Bardzo chętnie bym takie coś w przyszłości zrobił Hehe Bojler pisaliśmy w tym samym czasie chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Maciej jak kiedys "dojrzejesz " do Miniplane to ja mam plany od zestawu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 PAWEL B Bardzo ładny model Masz plany tego modelu ? Bardzo chętnie bym takie coś w przyszłości zrobił Hehe Bojler pisaliśmy w tym samym czasie chyba Jesteś z samego Ostrowa, bylem 2 razy na waszym lotnisku w Michałkowej. A model jest ok, wart zrobienia, ale ja na początek wziąłem CESNĘ 150. Niebawem relacja z budowy. Na razie przyglądam się innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL B Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Jasne ze spotkamy się na lotnisku mam troszkę tych modeli do latania ale czekam na wiosnę aż ciepło się zrobi. Maciej plany mam jak Grzesiek zbuduje model bo naraze jemu pożyczyłem . Mój model tak jak na zdjęciu warzy 1,3 kg . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Maciej jak kiedys "dojrzejesz " do Miniplane to ja mam plany od zestawu Każdy kiedyś do czegoś dojrzeje, ja po ponad 25 latach dojrzałem do dalszej przygody z modelarstwem. Pozdrawiam Roman z Boguszowa-Gorc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Jesteś z samego Ostrowa, bylem 2 razy na waszym lotnisku w Michałkowej. Tak jestem z Ostrowa tzn. 3km od Ostrowa (obrzeże należące do Ostr. Wlkp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 A oto co jeszcze zdązylem wykonac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Myślałem że boczki będą bez ażurowania :oops: Ale jak tak to wymyśliłeś to bardziej mi się podoba :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.